Родители се обявиха срещу Националната стратегия за детето

  • 11 юни 2019 13:33

  • 706
  • 1
© Novini.bg

В Агенцията за закрила на детето ме превърнаха в страшилище за собствената ми дъщеря, имаше денонощен психологически тормоз. В един момент бях пред угрозата да загубя и работата си, и жилището си заради опитите им да вкарат детето ми в кризисен център, за да могат да получат някой лев. Това сподели пред журналисти една от участничките по време на пресконференция на група-инициатива ''Граждани срещу стратегията за детето 2019- 2030 г.'', предаде репортер на Novini.bg.

,,Каузата с децата е и моя лична кауза. През февруари тази година внесох петиция до всички държавни институции и до Светия синод. До момента имам отговор единствено от администрацията на омбудсмана. В тази своя пецития на фокус бях поставила демографската криза, високата детска смъртност, геноцида в системата на здравеопазването, както и Националната стратегия за детето'', заяви лекарят Мая Стоянова, представител на гражданската инициатива.

''Граждани срещу стратегията за детето 2019- 2030 г.'' подчертаха също така, че осиновяванията са изключително опасна тенденция и се обявиха против нея, след което поискаха и оставката на Държавната агенция за закрила на детето.

Последвайте канала на

Novini.bg
706 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
потърпевш

2019.06.11 | 23:41

1

Другите #медии ги е страх от безхаберието в #институциите - благодарим за трибуната!

Добави коментар

Водещи новини