Елен Герджиков: Никой няма запазено паркомясто пред дома си

  • 09 март 2012 07:46

  • 932
  • 2
Елен Герджиков: Никой няма запазено паркомясто пред дома си
©

Мерките в приетия Генерален план за организация на движението в София са комплексни. С промените целим да променим движението в столицата, да оптимизираме местата за паркиране и да направи така, че градът да бъде проходим за хора.

Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Той посочи, че общината цели с новата "синя зона" да се обхване идеалния център, където се струпват много коли, а улиците са тесни. "Единственият механизъм за намаляване на натиска към една зона, е увеличаване на цената. Целта ни не е да взимаме повече пари, а да урегулираме трафика в идеалния център. С вдигането на цената ще се открият повече места за паркиране и за хората, които живеят в района на новата "синя зона", защото ще се намали потокът на коли към идеалния център", добави шефът на СОС.

Той каза, че също така повече хора ще слязат от колите си и ще ползват градския транспорт. "В момента в София има 800 000 автомобили. Ако всички те тръгнат към центъра, сами се сещате какъв ще е ефектът. Единственият изход е подобряване на услугата "градски транспорт", по което работим и в момента", каза още Елен Герджиков. Той посочи, че хората нямат право да претендират, че едва ли не имат запазаено място за паркиране пред дома си. "Пространството пред един блок в центъра на София е толкова собственост на живущите там, колкото и на хората от "Младост" примерно", каза председателят на столичния общински съвет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
932 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.03.09 | 15:04

2
Е за какво естествено е че е за пари но запомнете че не всичко е пари на този свят -вие не мислете да облекчите движението и паркирането вас ви интересуват сумите откъде що може да свалите още някоя друга кожа така че бачето като дойде в СОФИЯ да му се види че все едно е в светите места
някой

2012.03.09 | 15:04

1
Боклуци! Тия пари за свещи и лекарства да ги дадете дано! Само тормозите народа и се чудите как да доите парите на хората! Не било вика за пари... ЮДА!

Добави коментар

Водещи новини