Мая Манолова: Фирмите за бързи кредити се превръщат във фирми за бърз крах

  • 10 юни 2019 11:47

  • 3486
  • 7
© Novini.bg

Всички тези проблеми, с които гражданите се сблъскват при фирмите за бързи кредити, се оформят като сериозен социален проблем. По този начин хората изпадат във финансово блато, а фирмите за бързи кредити реално се превръщат във фирми за бърз крах. Това заяви омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на по време на форум, касаещ проблемите на гражданите с бързите кредити, предаде репортер на Novini.bg.

,,Има всевъзможни такси за плащане, които в повечето случаи са несправедливи спрямо българските граждани. Една такава например е таксата "гарант", при която, ако гражданинът не може да си намери гарант, кредитът му се оскъпява многократно. Други такива такси са такса за оценка на кредитния риск, такса "ангажимент", такса за извънсъдебно събиране на просрочен кредит... тоест хората си плащат за един вид тормоз и по този начин се засягат определени конституционни права на гражданите'', подчерта Манолова.

,,Отделно има и договори без погасителен план, такива с празни полета и договори, при които клиентът няма условията за бързото кредитиране'', посочи още тя.

,,Основните проблеми са най-вече в липсата на какъвто и да е контрол от страна на държавните институции. Едно от решенията би било въвеждането на лицензионен режим на фирмите за бързи кредити. Законът за частен фалит за гражданска несъстоятелност също е от жизненоважно значение за гражданите, за да имат втори шанс да продължат живота си'', допълни омбудсманът.

,,Искам за всички да е ясно, че ние не сме против тези фирми и не искаме да възпрепятстваме да изпълняват функциите си, защото те имат своето място на българския финансов пазар, но те трябва да спазват правилата и законите'', уточни в заключение Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Novini.bg
3486 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
асд

2019.06.10 | 14:09

7

абе нали се правихте на интересни като въведохте и ограничихте гпр-то. държавата да дава ефтини кредити и няма да има фирми за бързи кредит. а населението да си повиши финансовата култура и да не тегли кредити. ще живее като са живеели дядовците и бабите им. ще харчат колкото изкарат и когато го изкарат. кредити само за жилища

Немая

2019.06.10 | 13:32

6

сестра галева уж работи за гражданите, срещу топлофикация и фирмите за бързи кредити. В резултат - сметките за парно скочиха 2 пъти, а фирмите за бързи кредите процъфтяват и ни заливат с гадни реклами. Извод: сестра галева работи в полза на фирмите за бързи кредити....логично е, предвид факта, че тя, при орешаро, прокара закона за бързите кредити. Не вярвам на мая, ама хич, и за нищо.

2019.06.10 | 13:22

5

manolova ne se pravi na glupava mnogo dobre znaesh tce tezi firmi plashtat komisionni na grobarskite prestapnici i krahat e ot prestapnicite blagodarenie na tezi firmi,.

????

2019.06.10 | 12:39

4

"Другарко" Манолова,СТИГА ,СПРЕТЕ да се ГАВРИТЕ с НАРОДА ни!!! Ако можете нещо да ПОМОГНЕТЕ,ПОМОГНЕТЕ,а не само да ИЗКАЗВАТЕ неща,които НАРОДА ни вече ЗНАЕ!!! НАРОДА ни ПОУМНЯ ,"другарко-госпожо" Манолова? НАРОДЕ????

Избирател

2019.06.10 | 12:31

3

Никой не кара де.билите да вземат пари от тези фирми, за да си купуват 50" телевизори или коли ( BMW, Mеrcedes, Audi, Jaguar, Land Rover) на по 500 000 км с върнати километражи.
Демокрация означава самоотговорност и здрав разум!

Мая Манолова да не прави евтин ПР на спосранската пария!

Мая манолова, миризливата бесепарска слива, ТРЯБА да се погрижи за наистина социално слабите хора на обществото, които имат нужда от подкрепа на държавата, на хорауизпаднали в беда заради външни обстоятелства, болест, загуба на работа и т.н.!!

Off

2019.06.10 | 12:26

2

Парламента да вземе бързи мерки да налее акъл в главите на бързокредитополучателите :)

Stamatis

2019.06.10 | 11:57

1

Няма контрол, защото фирмите се отчитат където трябва и на когото трябва!

Добави коментар

Водещи новини