В Телиш започнаха протести срещу преминаването на тежкотоварни автомобили през селото

  • 10 юни 2019 10:47

  • 178
  • 0
В Телиш започнаха протести срещу преминаването на тежкотоварни автомобили през селото
© Булфото/Архив

Десетки недоволни хора от червенобрежкото село Телиш днес започнаха ефективен протест, срещу преминаването през селището на тежкотоварни коли, чиито вибрации са нанесли сериозни щети на пътната инфраструктура и пукнатини на къщите. Това заяви за БТА о.з. полк.инж. Марин Шкодров, координатор на Инициативния комитет за протестите.

Той уточни, че са решили повече да не търпят и да спират сами движението на тежките автомобили, пълни с трошен камък от близките кариери.

Днес ще останем на протеста през целия ден, ще продължим и утре, докато не бъдем чути от властите, които трябва да разрешат проблема, каза Шкодров.

Хората от Телиш са недоволни с право, защото е очевидно, че вибрациите от колите нанасят сериозни вреди на пътя в селото и на жилищата, потвърди за БТА секретарят на Община Червен бряг Николай Недков. Той добави, че Община Червен бряг ще изпрати днес писмо до концесионерите и съответното министерство, с искане камионите от кариерите да ползват обиколни пътища. Община Червен бряг ще настоява и с писмо и Автомобилната инспекция за осъществяване на стриктен контрол и не допускане през село Телиш на тежкотоварни коли над 20 т.

Последвайте канала на

БТА
178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини