Г-н Радев казà, че ни е неизбежно!

  • 07 юни 2019 16:56

  • 19364
  • 0
Г-н Радев казà, че ни е неизбежно!
© Getty Images

Я‘лла тука бе, битълс! Само на чернобилчета ше ми станеш! 

 

Очевидно хватката на реда и нравствеността е разхлабена отвъд пределите на поносимото и чужди вражески елементи успяват диверсионно да внесат подривна пропагандна дейност сред мозъците на населението на народната република. 

В последно време се натъкнахме на няколко неща, които изключително много ни/ви държаха вниманието обсебено, сред тях определено беше финалът на сериала на HBO „Чернобил“. Ще видим, разбира се, какви бяха и другите събития, но да започнем с диверсията на HBO. 

След като някакви си там англосаксонци си позволиха да пипат съвеЦката история, будни граждани и журналисти веднага им направиха забележка. Руските медии се опълчиха на недостоверното предаване на събитията в атомната централа, като подсетиха света, че всичко е пресилено за драматичен ефект и едва 31 са жертвите на аварията през онази, иначе спокойна и просперитетна, осемдесе-и-шеста. За облаци радиация-мадиация доказателства няма. Ня-ма! 

По-прогресивни елементи, хора на изкуството, дето се вика, с тънка душевност и дебели зад… ръжки по отношение на неверните обвинения на историята, пък заявиха, че руската държава ще направи свой филм по темата, като там ще се акцентира на мотането на некви американски агенти из Чернобил малко преди АЕЦът да се превърне във фойерверк. Виждате каква е истинската истина – ЦРУ. От кумова срама си мълчаха досега, ама то вече не се трае, американците минаха всякакви граници. 

Един човечец – Джонатан Ъруин (нищо, че е англосаксонец, изглежда добро момче), дори написа и описа с няколко думи истинската истина, без грам ирония и сарказъм, разбирайки от иначе долнопробния вестник The Guardian, че „Руска ТВ ще излъчи свой патриотичен преразказ на чернобилската история (Russian TV to air its own patriotic retelling of Chernobyl story). Ъруин написа: „За съжаление 31 смели мъже загубиха живота си. Всички други обаче просперираха, водейки здравословен живот, започваме кампания по кандидатурата на Чернобил за град-домакин на финала на Лига Европа през 2022 г.“ 

Аз лично не мога да разбера как и защо така се отклонихме от правилната линия и допускаме подобна интелектуално-културна пропагандна диверсия в колективното съзнание на гражданите.

Значи… отдавна си подозирах, но никой не ме слуша – едно време им разрешихме да слушат Бийтълс… ето докъде стигнахме. Косите ги пуснаха, полите ги скъсиха, битълс-митълс, ей ви нà са! HBO и сериали на търкалета! 

Имаше и някой прогресивни хора и тук – в България, които се опълчиха, нали, така да се каже, на лъжите на ЕйчБиОу и също така започнаха да бранят истината и правдата славянска, дето винаги е жертва на заговори. Но не беше достатъчно. И като казвам, че не беше достатъчно, веднага се сещам за нещо друго: за липсата на правилна мотивация… значи…

Не мога да разбера: хора – здрави, прави, умни и ентелегенти, па се водат по глупави акъли. Значи едно говорят, друго вършат. Казват, значи: НРБ ни липсва, беше си хубаво по тошево време, а после чакат децата им да пораснат и бърже ги пратат я в Англия, я в Америка. Сега… бива ли! А Русия? А Русия, питам аз! Нея само на снимка са я виждали. Хвалят я, хвалят я, това е верно, но все пак… После: псуват Америка, ама носят Nike, па пак плачат за НРБ; и ядат в McDonald’s; те са забравили, че по баетошево бозата беше шес-стинки. Хубаво е, че имат така чувство за хумор, дето се вика, и умеят да се присмиват на ЕвроГейския съюз, но защо ми седат да ми пият немски бири и финландски водки? Какво стана с пивото и самогона? Те хубаво казват, че Путин ще спаси света, ама що дирят на море по Гърция и Италия? Милеят, казват, за Русия, ама най-източната точка, на която са били, е Бургас, а единственият им досег с руската култура им е донесъл само сърбеж на юг от пъпа през осемсе-и-осма. На cover фотото у Фейса сложили да блестят сърп и чук, а отдолу – снимали се на Колузей… Кулзе… Кузеум… на тва кръглото в Рим! Викат по баетошово време по-хубаво беше, ред имаше, пък носят тениски с Deep Purple и разни други съвременни, популярни западнѝ групи, веят коси като бездомници в американски щат и се не сещат, че тоз ред, дето плачат за него, едно време щеше да ги сложи в жълто-сините коли на милицията. 

Изпусната работа. 

Но се намират свестни, да подсетят, че американците не са стока. Ето, например, една будна гражданка – Petya Neycheva, е написала в коментар под една упадъчна статия следующото: „Защо американците не направят филм за Хирошима , нима това не е по-страшно от Чернобил? В Чернобил поне не е умишлено“

Точно така! Чакай да видя в интернет все пак дали е права. Май, май е… о, мамка м…

А, имало два американски: Original Child Bomb, Hiroshima: Out of the Ashes; един английски: Hiroshima (2005 г.); и един канадски: Hiroshima (1995 г.). 

Добре, де, сà това не се получи много добре, но… по принцип, момичето е право, а тия, къде много знаят, са лешпери и да ходат събота на гей парада! А за тоя парад не ме карайте да почвам, че не мога да свърша!

Така сега, освен това: разбрахме, че Холандия и холандците не ни харесват много, защото сме корумпирани и съответно ни спъват за Шенген. Ало-у, аланколу, на кой ще викате „корумпирани“! Вие пà сте много убави! Той Георги Марков хубаво им го каза: „Обезпокоен съм за холандското правосъдие много повече, отколкото за нашето, защото у нас един садист, терорист и убиец няма да излезе от затвора“. Може и да не влезе, но а е влезнàл, няма излизане. Човекът им каза още и: „В България нито един терорист не се е намерил да изтрепе хиляди граждани. Така че сме разтревожени за Холандия“. 

Точно така. А в свързана новина… в WikiLeaks изтече секретна стенограма от тайно подслушан разговор между членове на ISIS, провел се в иракска пещера, на който се чува единият да пита другия дали знае къде е това нещо България, дето шефа му е казал за него, щото не може да го намери на картата и не е сигурен държава ли е или шефът пак е бил препил с ферментирало козе мляко. 

А сега съвсем НЕ по темата за това, дето много ги съжаляваме холандците, да ви кажа – гледах мача на Антъни Джошуа и много го съжалявам. Мене може никой да не ме знае, че съществувам, може да се возя на седем-шес и метро и в банката да ми се смеят, като питам за кредит, но ми стана жал за тоя милионер… значи мене дебел мексиканец поне не ме е набил, нищо, че от април нямам топла вода, тоя милионер Джошуа… ох, не знам – разтревожен съм за него. 

Исках един цитат да ви намеря, да ви покажа – много е важен – от изминалата седмица… А, ето го: „Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии…“

Оп, не – грешка! Това е от някой си Христо Ботев, тоя не е важен. Ъм… ето това търсех: „Вековните исторически връзки са причина за изключителната близост между нашите народи […] Убеден съм, че икономическото ни сътрудничество с Русия трябва да се развива, независимо от санкции и контрасанкции… […] АЕЦ „Белене“ е неизбежен!

Това го каза г-н Румен Радев, президентът на Народна… на Република България, исках да кажа. 

Лека вечер! 

P.S. по непотвърдена информация продуценти от HBO са започнали проучване за възможностите да направят продължение на минисериала си; втората част е с работно заглавие: „Белене“. 

Последвайте канала на

Александър Томов
19364 0

Свързани новини

Водещи новини