Как и Радев помага на Путин да ни приземи самолета

  • 05 юни 2019 15:02

  • 9940
  • 0
Как и Радев помага на Путин да ни приземи самолета
© Булфото/архив

„Примирието [Московско примирие (1944 г.)] поставя България в положение на окупирана държава (в случая – от съветската армия), под опеката на Съюзната контролна комисия (в случая – под диктата на нейния председател генерал Бирюзов), което ще рече, че България е под съветска окупация“. 
~ Wikipedia 

„Никъде руското господство не е по-видно, отколкото в енергетиката. България е почти напълно зависима от руския петрол и природен газ – 90% от вноса на природен газ на България е от Русия и страната напълно зависи от Москва за доставки на ядрено гориво за нейните два реактора, които генерират 35% от електричеството в страната“.
~ Доклад на Центъра за стратегически изследвания и международни отношения (CSIS)

„Убеден съм, че икономическото ни сътрудничество с Русия трябва да се развива, независимо от санкции и контрасанкции… 
… Русия е сред най-значимите външноикономически партньори на България… 
… и с ключово значение за доставката на енергийни ресурси. Страната ни внася руски енергийни продукти за милиарди левове и този внос формира основната част от двустранния стокообмен…
… проектът АЕЦ „Белене“ е неизбежен!“
~ Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, президент на България

„Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии…
… Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът“.
~ Христо Ботев, в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

„Вековните исторически връзки са причина за изключителната близост между нашите народи, която е устояла на всички превратности на времето и политиката. Затова аз не бих се наел да вкарам тези дълбоко емоционални отношения в таблиците на цифрите. Дълг на днешните политици е да градят нашите отношения върху СОЛИДНАТА ИСТОРИЧЕСКА ОСНОВА и да не робуват на мимолетни идеологически влияния“.
~ Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, президент на България


Както виждате, нещата не са се променили много през последните 144 години. Едни „ненаяли се“ не спират да точат зъби над България, други „ненакрали се“ им съдействат отвътре. От имперска Русия, през комунизма, до днешния пост-съветски-КГБ-мутро-олигархичен Путинизъм онази държава се е отнасяла към тази държава по един и същи начин, със съдействието на агенти отвътре. 

Ако изпитвате нуждата да помислите по чия глава да се поведете и да последвате – тази на Ботев или тази на Радев, мисля, че по-добре е да спрете да четете още тук и да си спестите непосилното усилие на мозъка. 

Ето какво още се казва в споменатия вече доклад на CSIS: 

„Русия се опита да експлоатира българския политически живот по време на президентските избори през 2016 г., използвайки техники, виждани и в други страни в Европа. Преди изборите през 2016 г. Леонид Решетников – директор на Руския институт за стратегически изследвания, посети България, като има сведения, че е дал на социалистическата партия „таен стратегически документ, предлагащ път към победата на изборите“ с препоръки за „кампания с фалшиви новини и преувеличени социологически проучвания“. 

А Радев изговори споменатите по-горе неща в интервю за агенция ТАСС по повод предстоящото си работно посещение в Руската федерация за участие в Международния икономически форум в Санкт Петербург. 

Малка подсказка: за тазгодишния форум има неформално обявен бойкот от лидерите на страните в ЕС и НАТО. Който, изглежда не важи за Радев, който все по-категорично затвърждава намеците си към коя страна клони. 

В хора на Радев пеят и мнозина, които реват заради санкциите срещу Русия. Какво бихме могли да им кажем на горките? Освен… НЯМА санкции срещу РУСИЯ; има санкции срещу руски фирми и отделни личности. 

Продължаваме с окупационната политика и това защо тя все пак, напук на здравия разум, успява да постигне успех в една уж свободна държава, уж част от ЕС и НАТО:

Стана ясно, че руската компания Максим, която предлага конкурентни на БГ такситата услуги, продължава да си работи, въпреки вялия опит на КЗК да ги спре. За разлика от световния гигант UBER, който беше изхвърлен от България преди 4 години. 

Комисията беше сезирана от няколко сдружения и организации – „Съюз Такси“, „Национален съюз на превозвачите“, Браншова камера на таксиметровите водачи и превозвачи, Асоциация на таксиметровите синдикати в България и Синдикален съюз „Сила“, които са се оплакали, че услугата на компанията се извършва в противоречие с действащата законова и подзаконова нормативна база относно таксиметровия превоз на пътници.

Максим все още си работи. А за UBER… забравихме, че е съществувала на наша територия. Нищо, де – то по навик – гледаме на другата страна, щом е на братушките. 

Съвсем наскоро видяхме и чухме ето това:

Румен Радев към абитуриенти: Вярвайте в таланта и мечтите си

Защо, се чудя аз. Защо да вярват в две неща без никаква стойност на тази територия? Талантът има стойност колкото пробито левче, защото все ще се намери някой тарикат, „наш човек“, който да те измести. Талантът струва по-малко от изборно кебапче с бира. 

Защо да влагат усилия и талант, за да градят бизнес (да речем), щом може да дойде някой от Изток и да те отвее по-лесно и от сламка? Или може би трябва да преведем репликата към децата така: „вярвайте в таланта и мечтите си, стига те да работят за нас (и тези, за които ние работим)“?

Не си мислете, че това, което четете сега, е адресирано само и единствено към президента. Не, не е. Адресирано е към широкообхватен съюз на руското влияние. А то, както се оказва, съвсем не се ограничава само до нашата територия (макар тук да е неограничено!). Жаждата за власт и надмощие не знае граници. И всеки психиатър ще ви каже, че това е болестно състояние. 

Ето какво написа в Twitter лидерът на либералите в Европейския парламент Ги Верхофстат (който е също и координатор за Brexit на Европейския парламент):

Скъпи Матео Салвини, ти и твоите приятели Щрахе, Льо Пен, Орбан и Фараж заговорничите с Путин и сте платени от Путин, за да унищожите ЕС. Предизвиквам те на дебат 1 на 1. Хората имат правото да знаят какъв дяволски план имаш на ум. Само кажи къде, аз ще съм там!

 

Отдавна ни стана ясно, че част от новите оръжия на Кремъл са именно крайнодесните, лъжепатриоти, националисти. 

Но, ако целият този спектакъл беше добре подготвен и дирижиран, ако манипулациите и пропагандата се водеха умело, някак си вината ни щеше да е по-малка. Щяхме да сме жертва, а не съучастници. Щяхме да сме подведени, излъгани. А сега сме съучастници в лъжите. 

Когато имаме интернет – достъп до цялото знание на света, но го използваме, за да четем тъпотии за това, че ваксините са тайно оръжие за погубване, заедно с кемтрейлса, но рак се лекува с лимонов сок… и по същите тези сайтове четем как Путин е нашият спасител, а Европейският съюз се опитва да ни избие, да ни открадне децата и да ни заличи чрез джендърство и черна магия… съжалявам, но не сме жертви. Съучастници сме! 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
9940 0

Свързани новини

Водещи новини