Кризисен щаб заседава в Пловдив заради обилния порой

  • 03 юни 2019 06:13

  • 2235
  • 1
Кризисен щаб заседава в Пловдив заради обилния порой
© Булфото (архив)

Извънреден кризисен щаб заседава в сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив под ръководството на директора старши комисар Атанас Илков. Участват началникът на отдел ОП комисар Венелин Младенов, началникът на сектор Пътна полиция гл. инспектор Димитър Димитров, зам.-кмет по транспорта и обществения ред Златин Велев, кметовете на райони в Пловдив, директори на Общински предприятия "Чистота" и "Градини и паркове" Иван Стоянов и Стоян Алексиев, н-к отдел "Обществен ред и управление при кризи" в община Пловдив.

Над 20 патрулни полицейски коли  са разположени по невролгичните точки в града. Има и дежурни екипи на ОП "Чистота" и почистващата фирма КМД. Усложнено е състоянието и са затворени за движение подлезите на Скобелева майка и Гладстон, бул. Марица юг под моста на УХТ, бул.Васил Априлов железен мост, Шести септември преди Адата до Макдоналдс, Найчо Цанов, части от бул. Санкт Петербург, бул. Освобождение до военните поделения, Коматевско шосе, участъци от бул. Христо Ботев от Сточна гара до бул. Източен.

Заради неработещи светофарни уредби на големите кръстовища, до отстраняване на аварията, временно се извършва и ръчно регулиране. Изгорели стрелки на жп гарата и влаковете се управляват на ръчен режим, като се движат със закъснение.

Четири екипа доброволци от "Пловдив 112" помагат за изтегляне на закъсали автомобили, информираха от пресцентъра на МВР. 

Полицията предупреждава да не се използват подлезите в града до пълното им отводняване.

По пътя Асеновград  - Чепеларе има паднали на платното камъни и там шофьорите трябва да карат с повишено внимание.

Последвайте канала на

Novini.bg
2235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дядо Радой

2019.06.03 | 08:11

1

Блазе им на Цвък Молитвата и Конопаджията.Те няма как да се наводнят - единият си има асансьор и ще се издигне във висините,а другият на покрива си има басейн !
Да му мислим ние бастуните, пардон - ние,с бастуните!

Добави коментар

Водещи новини