Най-много сигнали за наводнения са получени на територията на областите Велико Търново, Пазарджик и Пловдив

Най-много сигнали за наводнения са получени на територията на областите Велико Търново, Пазарджик и Пловдив. Това показват данните на МВР към 19.00 часа за оперативната обстановка на територията на страната след интензивните валежи днес.

Постъпилите сигнали за област Велико Търново са главно в община Елена (гр. Елена и с. Константин). Получени са седем сигнала за наводнени дворове, приземни гаражи и мазета. Към 19.00 часа пет от тях са отработени. Към момента три екипа отработват последните съобщения от с. Константин.

За област Пазарджик информацията сочи, че в оперативния център на пазарджишката пожарна служба са постъпили около 50 сигнала за наводнени мазета, приземни етажи, магазини и участъци от пътната инфраструктура. Получени са сигнали и за закъсали автомобили. Сигналите се отработват от пет екипа на РДПБЗН-Пазарджик.

Над 100 са сигналите за наводнени приземни етажи и мазета постъпили в пожарната служба на Пловдив. Няколко от съобщенията са и за наводнени участъци от пътната инфраструктура и закъсали автомобили. Към момента произшествията се отработват от осем екипа. Свободният от дежурство състав е събран и е включен в работата на терен. Шест транспортни участъка са наводнени и не се допуска преминаването на превозни средства през тях. Създадена е организация за предислоциране на сили и средства от съседни области на област Пловдив, които да окажат помощ при обработването на сигналите.

Екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" продължават да оказват съдействие след интензивните валежи днес.

Коментари

  1. 2019.06.04 | 15:21

    НА снимката опита да се излекуват с дъжд тежките увреждания причинени снова холограмно дигитално пресканираща техника НЕУСПЕШНИ>>

  2. 2019.06.04 | 15:20

    НАд България са констатирани особенно жестоки увреждания на контактния защитен въздушен слой до над 16 км височина причиняват ги с нова нагло престъпна техника вкл инсталирана на автомобили..

    Експерти да огледат снимани вкл с нагло вредни терористични камери автомобили.Особенно опасно вредните се следят видимо обемно от масови убиици.Виждат с е като белезникав обем около и над автомобилите опасно увреждащи Земята ни/.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет