Цвета Караянчева поднесе цветя пред паметника на Иван Вазов в Рим

  • 24 май 2019 15:14

  • 666
  • 4
Цвета Караянчева поднесе цветя пред паметника на Иван Вазов в Рим
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на поднесе цветя пред паметника на Иван Вазов в Рим. Българска делегация, водена от председателя на парламента, е на посещение във Ватикана и Рим по повод честванията, посветени на 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, съобщиха от пресслужбата на парламента.

Паметникът, който се издига на площад "Торвалдсен" до вила "Боргезе" в италианската столица, е открит през 2010 г. Проектът е дело на български скулптор проф. Величко Минеков. Фигурата на Патриарха на българската литература е изработена от бронз и е висока 2.60 метра.

По-рано българската официална делегация, водена от председателя на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, беше на аудиенция при Негово Светейшество Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Италия и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и народните представители от Групата за приятелство Младен Шишков, Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година , Симеон Симеонов и Албена Найденова. В нея са включени представители на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна църква и на Католическата църква.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
666 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.05.24 | 19:02

4

ДА СПАСИМ ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНИЯ КМЕТ НА МЛАДОСТ ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА.НОМЕР 11

2019.05.24 | 17:05

3

ДА ВЗЕМЕ ТАЗИ УМСТВЕНО ОГРАНИЧЕНАТА ПАТИЦА ДА ПРОЧЕТЕ СТИХОТВОРЕНИЕТО НА ВАЗОВ-РУСИЯ.

2019.05.24 | 17:03

2

КАКВО ОБЩО ИМА ТАЗИ ПРОСТА СЕЛСКА ПРЪЧКА С ВЕЛИКИЯ ПИСАТЕЛ?ОСВЕН,ЧЕ ИСКАТ ДА ГО ИЗВАДЯТ ОТ УЧЕБНИЦИТЕ ПО ЗАПОВЕД НА ЗАПАДНИТЕ ИМ ГОСПОДАРИ ?

ДоН

2019.05.24 | 16:01

1

Тази, дали научи, къде е Пекин?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини