Огромна скала надвисна над корпус на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура в Пловдив

  • 16 май 2019 13:31

  • 489
  • 0
Огромна скала надвисна над корпус на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура в Пловдив
©

60-тонна скала надвисна над корпус на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ в Пловдив. Това съобщи кметът на район „Централен“ в града Георги Стаменов, предаде Фокус.

Той обясни, че огромният скален масив над 20 кубика се е отцепил от основната скална маса на Бунарджика. „Причината е в корените на старо паднало дърво. Те са загнили и са освободили обем, след което се стига до разрушаване на скалите и надвисване на скалния масив над сградите на Гимназията по дървообработване. Обследвахме го и незабавно започна работа с цел недопускане на инцидент – да не падне скала да удари сградата или дете вътре в нея. Животът и здравето на децата са най-важни“, каза Стаменов.

Той посочи, че се работи по обезопасяването на пространството, като се очаква дейностите да приключат до 10 дни. „Около 2 метра във височина от този масив вече са обрушени, което намалява възможностите да се прекатури и съответно да удари сградата“, добави Стаменов.

Към момента в корпуса, над който е надвиснала скалата, не се провеждат учебни занятия. Директорът на учебното заведение е уведомен, че докато не приключи работата по опасния скален масив, в корпуса няма да бъдат допускани деца и служители, за да се минимизира риска от инциденти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини