Скала е паднала на пътя София – Долни Пасарел

  • 02 февруари 2019 10:05

  • 806
  • 0
Скала е паднала на пътя София – Долни Пасарел
© Булфото (архив)

Скала е паднала преди дни на пътното платно на пътя София – Долни Пасарел. Шофьор разказа, че по чудо се е отървал без сериозни последствия.

Йордан Стоянов се прибирал миналата събота, когато около 19 ч. скалната маса се стоварва върху пътя. В Нанесени щети върху гумите, джантите и подкалника на автомобила на Стоянов.

„За съжаление това е нещо, което се случва ежедневно по трасето София – Самоков. Поради вниманието, което беше от моя страна, не се стигна до по-голям инцидент”, разказа той пред камерите на „Тази събота” по БТВ.

В автомобила зад неговия се движела лека кола, в която пътували жена и две малки деца: „Подадох сигнал на 112 на 18:52 ч. След това втори, трети, до 23:10 – 15 ч. по никакъв начин не се реагира – скалата остана за дълго време. В понеделник сутринта също не беше премахната”.

От АПИ обаче отговориха, че камъните са били премахнати.

„Не е веднага, тъй като в непосредствена близост до нас се намира пунктът, който е на поддържащата фирма. Скалата не беше премахната, органите на Пътната полиция описаха случая, записаха размера на скалата, която е паднала”, настоя Стоянов.

По думите му на много места по протежение на въпросния участък липсват мантинели, имало и страшно много дупки.

„Трябва по някакъв начин да се реагира, да се отстранят дупките, да се поставят предпазни мантинели, тъй като местата, където липсват мантинели са предпоставка за нови ПТП-та, които могат да бъдат с трагичен край”, каза шофьорът.

От АПИ признават, че има риск от падащи камъни на пътя, но се правят редовни обходи – особено във време, в което вали дъжд или сняг, предадоха от БТВ.

Отворените дупки пък се пълнели със „студен асфалт” – нещо, което се прави в този сезон.

Предстои поетапна подмяна на ограничителните съоръжения в района, съобщиха още от Пътната агенция.

Радина Лазарова
806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини