Бисер Петков с много важна информация за всички бъдещи и настоящи пенсионери

  • 15 май 2019 08:35

  • 5856
  • 7
Бисер Петков с много важна информация за всички бъдещи и настоящи пенсионери
© Булфото (архив)

Всеки министър си носи оставката в джоба. Когато премиерът му я поиска, министърът си я дава. Не мисля, че оставката на Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в ще доведе до трусове и сътресения в управлението. Не мога да коментирам темата за скандалите с апартаментите и къщите за гости. Има си органи, които извършват проверки и те ще дадат цялата информация.

Това каза в сутрешния блок на БТВ социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . Той коментира и темата за пенсионната реформа и преизчисленията на пенсиите. "Промените в изчисляването на пенсиите няма да засеганта никой. Напротив, хората ще бъдат облагодетелствани. Промените дават право на хората да избират до края на 2022 година по коя методика да се изчислява индивидуалният им коефициент и съответно размерът на пенсията - по т.нар. нова - с осигурителният доход след 2000 година или по старата - с включване на трите най-добри последователни години от последните 15 години преди 1-и януари 1997 и осигурителният доход на човека след тази дата. В новия образец на заявлението хората трябва изрично да посочат, че желаят изчисление по старата методика и да отбележат кои са въпросните три години. Тогава експертите на НОИ ще пресметната и по новата методика, след което ще отпусне по-благоприятният размер на пенсията", разкри министър Петков.

"Изчисленията на прогнозния ѝ размер се правят с обновения електронен калкулатор, който беше качен на сайта на НОИ. Ако хората нямат компютър и интернет, могат да ползват услугите на служителите на института в териториалните му поделения, в изнесените приемни или мобилните екипи, които извършват обиколки по график. Консултациите в териториалните дирекции на НОИ са безплатни. Хората ще могат да изчислят пенсиите си и по двата модела и да получат по-големия размер", категоричен беше Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

"Ще има нови правила и при получаването на целеви помощи за отопление. С новите правила ще се разшири кръга от хора, които получават тези помощи. Ще има и сериозно увеличение на сумите за помощи. Тази година са предвидени 40 млн. лева повече за енергийна подкрепа и цялата сума вече е в размер на 120 млн. лева. Най-същественото увеличение ще е за най-рисковите групи, като това се самотните пенсионери", обяви социалният министър.

"Стратегия за детето е необходимо да има и това прозитича от Закона за детето. Вероятно проектът за Стратегия за детето, който беше подготвен от експертна група, не беше представен добре и даде предпоставки за разпространението на неверни новини. Най-сериозното невярно твърдение е, че държавата ще отнема или краде деца от биологичните им родители. Категорично такова нещо няма. В България годишно се изоставят над 1000 деца. Целият смисъл на процеса по деинститулизация на домовете за деца, който се провежда вече няколко години, е да се осигури нормална семейна среда на всички тези деца. Всички мерки в Стратегията за детето и Закона за закрила на детето са насочени в тази посока. В никакъв случай мерките не омаловажават действията на родителите и не засилват ролята на социалните работници, камо ли да им дават права да взимат деца от биологичните родители. Стратегията за детето е спряна, защото не срещна обществена подкрепа. Тя ще бъде преработена серизоно, за да отпаднат всички притеснения у хората", категоричен беше Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Филип Епитропов
5856 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.05.20 | 09:00

7

Стига вече ....Търпението и на болни и на здрави свърши...

Чико

2019.05.15 | 09:43

6

Как не го питаха за онкоболните? Какво се прави за тях?Оставили са ги на произвола на съдбата?Непукисти само за пари мислят!

Анонимен

2019.05.15 | 09:20

5

И ний сме същите от герб.

2019.05.15 | 09:19

4

bravo na grobarskite prestapnici mnogo vajno saobshtenie pensiata vi ot 200lv stava 205 ura.

PR

2019.05.15 | 09:17

3

Кога ще махнат и тази крадлива герберска отрепка! Боко ги е събирал по,най голям айдук!

СДС капyт,

2019.05.15 | 09:06

2

времето ви свърши, дойде врене за пандиз.

Бисер Пyтков, СДС

2019.05.15 | 09:05

1

На нас седесарите ни ибаа майката никой не ни дойде на предизборния митинг.

Добави коментар

Водещи новини