Кой боец се бои от проверка?!

  • 11 май 2019 19:11

  • 2804
  • 0
Кой боец се бои от проверка?!
© булфото/архив/, боец

Едно НПО - "Боец", което демонстрира гражданска активност последните години с основна фиксация срещу дейността на Главния прокурор, Специализираната прокуратура, премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, депутата Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и още няколко институции и личности, оревава орталъка, че щели били да го проверяват откъде има пари, как се издържа и прочее. Добре де, ако всичко им е наред на тези "бойци" защо се притесняват?

За проверката съобщиха надлежно от самата неправителствена организация в мрежата от медии, които отразяват с радост системно малобройните им рехави демонстрации. Любопитно обаче е кои са хората, които са в тази неправителствена структура и с какво са се занимавали преди да започнат сами да се самоопределят като "борци" срещу мафията?

Честно казано нито един от тях не е известен на широката общественост. Лично аз за техен представител, ама не съм сигурна дали само не я подкрепят, съм виждала  майката на убития командос във Велико Търново Емил Шарков, Светла му памет! Тази жена е позната от тв екраните на някои медии с разкази за ведомствен апартамент от МО, в който живеела и искала да остане там, но й отказвали, защото жилищата за военните са кът, както е добре известно. Самата тя била работила за кратко във ведомството, а синът й приживе работеше в едно друго министерство и т.н. Тази семейна драма се експлоатира вече няколко години.

Освен нея, за останалите от фондацията никой нищо не знае и не е чувал. Дори повечето хора от Видин, сочат местни репортери, не били чували и не познавали Георги Георгиев, явяващ се като шеф на организацията. Преди той бил служител под пагон, ама това не е официално легитимирано - само се говори.

Сами са написали за себе си на своя страница в нета: ""БОЕЦ” се създаде от неколцина непримирими българи още през 2013г. по време на протестите срещу кабинета Орешарски. Две години по късно успяхме, въпреки всички спънки и да регистрираме движението, като гражданско сдружение в обществена полза „БОЕЦ – България Обединена с Една Цел“.

За свой символ фондацията е избрала свитият юмрук, познат от не една и две други организации у нас и навън - "Отпор" в Сърбия, "Кмара" в Грузия, младежкото движение "6 април" в Египет и др.. Експерти твърдят, че този знак символизирал, че протестите на тези организации се командват от един общ център. А дали е така? Ще разберем, може би след проверката и осветяването на дейността на сдружението.

Наскоро от фондацията с бойко име внесоха поредни жалби и сигнали в прокуратурата с гръмки обвинения, каквито впрочем винаги отправят. Обикновено досега практиката показва, че след проверка сигналите им се оказват чисто и просто неверни, иначе казано - кьорфишеци. Сега плашат, че щели били да донасят своите подозрения и възгледи и в ЕК.

Няма лошо, всеки е свободен да сигнализира където си иска. Ако обаче непрекъснато обвиняват други в престъпни дейности и всякакви земни грехове, нека да докажат публично първо кои са самите те, как се финансират, с какво са се занимавали преди? Няма нищо страшно в това, нито пък боли, още по-малко вероятно един или повече "бойци". Това дори може да ги направи по-атрактивни за хората и на демонстрациите им занапред да има повече масовост, вместо досегашната от по макс трийсетина души.
Както се казва, боец се от проверка не бои! А не е хубаво никой да се прави на ербап от анонимни позиции. Щом са избрали да са в светлината на прожекторите - хайде да видим кои са бойците и за какво точно се борят?!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2804 0

Водещи новини