Фандъкова: Целта на "синята зона" не е да се взимат пари

  • 07 март 2012 08:17

  • 2203
  • 12
Фандъкова: Целта на "синята зона" не е да се взимат пари
© Булфото

Такава зима не помним от много години, така че съвсем нормално по улиците се появиха дупки, там където настилката не е ремонтирана от над 30 г. Над 3500 км. е уличната мрежа в София, продължаваме с ремонтите.

Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя посочи, че момента е възложила да се ремонтират основните булеварди и улици, където има риск за водачите. "Плановите ремонти все още не са започнали, това ще стане, когато времето позволява. Целта е да можем да се справим с дупките по основните булеварди, за да можем да влезем по-масирано в по-малките улици", добави столичният кмет.

Тя се съгласи с мнението на граждани, че с кърпене положението не се оправя, но посочи, че за цялостно преасфалтиране трябват огромни средства. "26 млн. лв. са предвидени за улични ремонти тази година - колкото и миналата. Не бих казала, че това са пари, хвърлени на вятъра, защото по този начин се предотвратяват пътни произшествия. Усилията са насочени и към изграждане на 25 км. канализация през годината, за да не се строят пътища без инфраструктура. Трябва много работа и комплексен подход", категорична бе Фандъкова.

Тя съобщи, че все още няма окончателно решение за цената на паркиране в "синя зона". "Искам да подчертая, че целта на "синята зона" е не да се взимат пари, а да се ограничи влизането в идеалния център. Изграждаме буферни паркинги, които ще бъдат пуснати на 1 септември и едва тогава ще заработи обновената концепция за платеното паркиране. Новите паркинги ще бъдат за около 3000 автомобила", каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя посочи, че ще настоява да остане картата за една линия за градския транспорт и се надява това да бъде прието от Столичния общински съвет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2203 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Диан

2020.07.02 | 09:22

12
Ако целта на синята зона беше да не се взимат пари, първият час щеше да е безплатен - спираш , вършиш си работата и напускаш. Естествено че е налудничаво да се мисли, че ще принудиш хората да паркират някъде във въображаем паркинг , защото не им се дава пари за място в синя зона. Във въображението , все още не може да се вкарват реални обекти. Или някой много е сънувал та си е повярвал.
max

2012.03.14 | 15:57

11
Толкова лъжа и низост Данчеееееееееее.Къде са паркингите които обещахте?Подземни,в централната част.Къде са парите от синята зона Борисова подлога от Самоков?

2012.03.14 | 15:56

10
Данчеее, Данче... то и парите д'ет уж събирате не влизат в държавния бюджет а в джоба на една известна нам фигурка ама за т'ва нищо не казваш... чудя се само какво точно трябва да бъде въведено за да прелее чашата и стотина хил. да излезнат на улицата, всеки с торба камъни...
шофьор

2012.03.14 | 15:56

9
Въпрос към Фъндъкова! Чии са улиците на София? На гражданите и те трябва да решат какво да правят с тях. Искате да ни взимате пари за нещо, което е наше. Онагляхте !!! По същия начин и с тротоарите. Ние ви ги чистим зимата, а вие лятото събирате такси от масите на кафенетата. Щом са ваши и събирате пари от тях си ги чистете. Кога ние гражданите сме Ви прехвърлили собствеността на улиците и тротоарите. Никога! Измисляте си закони и си ги гласувате, а ние да ви плащаме.
Aurora Borealis

2012.03.14 | 15:56

8
Живея в центъра и карам служебен автомобил с фирмена регистрация в краен квартал. Съответно нямам право на винетка. За всеки час, в който оставя колата пред дома си - плащам. Ако си взема децата от детска преди 18:30 (иначе лелките се мръщят, все едно работят извънредно) - плащам за синя зона. Ако се разболея - плащам, ако съм в командировка - плащам, ако не започвам работа в 8:30, а в 9:30 - плащам. Нагодих графика си към синята зона, от мен очевидно не могат да се спечелят много пари на база общински приходи, само дето ме затрудняват всячески. И сега, на всичкото отгоре, искат да направят синята зона до 20:00, да започва от 08:00, че и с събота до обяд, че и 2 лева. Каква точно е целта? Хората са се спукали да работят в събота ли, та искате да разтоварите центъра? Или всички работят до 20:00? Фандъкова да мине по малките централни улици след 18:30 и да види, че работещите вече са се изнесли и има сума ти празни места. Първо да построят паркингите в центъра, после да се чудят как да ограничават и скубят хората. Защото това сега е чист рекет. В България е така - първо измисляме глобите, после ги увеличаваме и после мислим, евентуално, как да помогнем на хората да не извършват нарушения, или да не ги ПРИНУЖДАВАМЕ да ги извършват. Услугата "репатриране" с паяк дори няма да я обсъждам...
Радо

2012.03.14 | 15:55

7
И аз не знам защо ни взимат пари за винетки при положение че си плащаме пътен данък а пътищата са осеяни с дупки и то магистрали. Вижда се депутатите искат да ограничат достъпа на обикновения гражданин до центъра само определен кръг хора да спират където си искат. Събират се такси за паркиране а тези улички са в окаяно състояние поне от таксите да ги ремонтират за мен това е една паразитна фирма.
pff

2012.03.14 | 15:55

6
А ние, които живеем в центъра защо ни изнудваш за винетки и за паркиране?!?! Раздай на апартамент по една безплатна годишна като целта не е събиране на пари!!!
някой

2012.03.14 | 15:55

5
Ами тогава просто затвори центъра за коли, а където има синя зона - я направи безплатна. Щом като целта не са парите, какво ще кажеш?
ros

2012.03.07 | 15:40

4
В центъра на София едва ли да няма живот. Допълнителни наказания, че живееш в центъра. Какво остава - първо продай колата, после и апартамента !

2012.03.07 | 14:12

3
Имитират грижа към народа само когато му взимат парите.а когато трябва да направят нещо тоя народ да не мизерства се крия в миши дупки.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини