И във Велико Търново автобусите ще бъдат с електронни табели

  • 09 май 2019 09:09

  • 539
  • 2
И във Велико Търново автобусите ще бъдат с електронни табели
©

Ползвателите на градския транспорт във Велико Търново от няколко дни гледат с почуда работещите електронни информационни табели на автобусите, които обслужват линиите в старопрестолния град.

Идеята за това е на специалист, обучен във Виена, който предложил на един от операторите да се направи опит за съживяване на системите на част от автобусите. В момента, в експлоатация има 7 автобуса с изправна информационна система, като се предвижда, броят им да се увеличи до седмици.

Нововъведението породи дискусия в социалните мрежи, от която се роди и следващата идея, да се направи възможно показването на следващата спирка вътре в превозното средство. Такъв проект вече е в ход и се окачва в един от автобусите, това да бъде факт до няколко дни.

"В малките градове, хората не са свикнали на модерни средства за информация. Предимно разчитат на пластмасови и книжни табели. Винаги, когато пуснем системата на някой автобус, това буди голямо учудване", обясни за Novini.bg експертът, автор на проекти в няколко български града.

Последвайте канала на

Novini.bg
539 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.09 | 09:27

1

Аборигени с модерни автобуси.Смях!

Иванчо Пейчев

2019.05.09 | 13:27

2

Смешен си ти, пишунко :D

Добави коментар

Водещи новини