Започна международната летателна тренировка „Тракийска звезда – 2019 г.“

  • 08 май 2019 19:35

  • 700
  • 1
Започна международната летателна тренировка „Тракийска звезда – 2019 г.“
© Pixabay

Международна летателна тренировка „Тракийска звезда – 2019 г.“ започна днес, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

До 17 май военнослужещи от състава на военновъздушните сили (ВВС) на България, Гърция, Румъния и Италия ще отработват съвместни задачи в спектъра на подготовките, водени от родовете войски от състава на ВВС. Основните цели на тренировката са повишаване нивото на оперативна съвместимост за участие в операции под егидата на НАТО, повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на личния състав, както и усъвършенстване на процедурите за работа в международна среда.

От българска страна в „Тракийска звезда – 2019 г.“ ще участват самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, L-39ZA от Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски“, вертолети AS-532AL „Cougar“ и Ми-24 от авиобаза Крумово, както и формирования от зенитно-ракетни войски на ВВС. В съвместните полети ще участват екипажи от военновъздушните сили на: Гърция - със самолети F-16 Block 50, Румъния – с МиГ-21 LANCER и F-16 MLU, и Италия - с „Eurofighter Typhoon“.

Ръководител на съвместната тренировка от българска страна е заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден генерал Петьо Мирчев.В първия ден на „Тракийска звезда – 2019“ в съвместните полети участваха екипажи на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
700 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.05.08 | 21:03

1

Цървули!!!В Москва се насраха от страх!!!От към Кремъл се носи ужасна воня!!!Само да решиме,ще бишнеме в морето всички Рускенефски таралясници в региона!!!Ура и Слава!!!

Добави коментар

Водещи новини