Папа Франциск отправи молитва "Царица Небесна"

  • 05 май 2019 12:54

  • 790
  • 3
© Булфото

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март произнася от София своята традиционна молитва "Царица небесна" /Regina coeli/.

Молитвата е с послание към целия свят и се очаква да бъде проследена от милиони телевизионни зрители. Тя носи името „Царица небесна“ в периода след Великден, докато в останалото време се нарича „Ангел Господен“. На сцената на пл. „Св. Александър Невски“ бе изложена икона на Месемврийската Богородица, любима на папа Йоан XXIII или т. нар. Български папа – Анджело Ронкали, пред която Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се помоли. Преди самата молитва Светия отец направи кратко обръщение към света, свързано с със силата на вярата и нейното обновление.

„Скъпи братя и сестри, Христос Воскресе! С тези думи от древни имена по тези български земи християни, православни и католици си разменят пожелания. Те изразяват победата на Исус Христос над смъртта. Те са свидетелство за нашата вяра“, заяви Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март. „Това, което искам да ви кажа, е, че Христос живее, той е нашата надежда и най-прекрасната жизненост на този свят. Всичко, което Той докосва, става ново и се изпълва с жизненост. Той живее и те иска жив, Той е в теб, Той е с теб и не те изоставя никога, колкото и да се отдалечиш, Той върви с теб. До теб е Възкръсналият, който непрекъснато те зове и те очаква, за да започнеш отначало. Него никога не Го е страх да започне отначало. Той винаги ти дава ръка, за да започнеш отново. Когато се чувстваш стар и преуморен от тъга, имаш страхове, съмнения и провали, Той ще бъде там, за да ти даде отново надежда. Той живее, Той те иска жив и върви редом с теб“, каза още Светият отец.

„В историята на църквата и в България е имало пастири, които са се отдалечили от светостта на живота. И тук искам да припомня светия пастир – св. Йоан XXIII, той е живял тук. Тук той се е научил да цени традицията на източната църква, установявайки отношения на приятелство с другите вероизповедания. Трябва да благодарим на тази земя за мъдрата и вдъхновяваща интуиция на добрия папа“, посочи Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

По думите му България е кръстопът, на който се срещат и водят диалог различни вероизповедания. „Това показва желанието на всички да изминат пътя, все по-необходим, да възприемат културата на диалога като път, общото сътрудничество като поведение, земното познаване като метод и критерий. Намираме се близо до църквата „Св. София“ и катедралния храм „Св. Ал. Невски“, където се помолих в спомена на св. св. Кирил и Методий. В желанието да демонстрирам отношение и обич към тази църква, имах радостта да прегърна преди малко моя брат – Негово Светейшество българския патриарх Неофит, както и митрополитите от Св. Синод“, заяви Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март. „Сега се обръщаме към блажената Дева Мария, за да помогне тя да продължим да се разпознаваме взаимно като деца на един и същ баща“, каза той.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
790 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХанкоБрат

2019.05.05 | 15:05

3

Папата обвърза предизвикателствата пред България от спада на раждаемостта в съчетание с миграцията, довели до обезлюдяването на много градове и села с мигрантския поток. Той призова българите да не затварят очите, сърцето и ръката си, към тези, "които чукат на портите ни"........... Ето тук се крие ключа за бараката!!! Мажете си задниците с вазелин, че маймуните пристигат.

Кого има предвид светиня му, Надка демократката ли

2019.05.05 | 13:09

2

Ибах я в седесарската кypва.

ГАДЕН САТАНИСТ

2019.05.05 | 13:04

1

СЛУГА НА СВЕТОВНАТА ЦИОНИСКА МАФИЯ .НАШАТА КРАДЛИВА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА Е ОТ СЪЩОТО КОТИЛО.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини