Борисов: Посещението на папата е една безплатна реклама за България. Той ми благодари за свършеното за Западните Балкани

Негово Светейшество Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март пристигна на апостолическо пътуване в България с папска свита, съставена от 35 души - най-висши представители на Светия престол.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март бе посрещнат на летище София от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който му подари златовезана икона, омофор и българско кисело мляко.

Златовезаната икона е на светите братя Кирил и Методий, чието велико дело главата на Римокаторическата църква отбеляза и в специалното си видео обръщение към българския народ в навечерието на посещението му у нас. Лентата, символизираща епископската власт – омофорът, който премиерът Борисов дари на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, впечатлява с украсата си. В краищата му са извезани златни кръстове, а в горната му част – образите на Свети Петър и Свети Павел. И двете икони се отличават с прецизна и фина изработка, както и с вложените златни конци. Те са дело на българско ателие за богослужебни одежди.

Киселото мляко, продуктът, който целият свят свързва с нашата страна, е добре познат на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март още от детството му в Аржентина.

Премиерът е подготвил подарък и за държавния секретар на Светия престол - кардинал Пиетро Паролин, който ще получи златовезана икона на Свети Петър и Свети Павел.

На правителствения ВИП на летището за посрещането на Светия отец беше строена гвардейска рота, а деца в народни носии подариха цветя на папата.

Малко след това започна срещата на четири очи на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март. "Вярвам, че страната ни ще остави у Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март спомен за добри хора, толерантни и миролюбиви", заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Аз съм вярващ човек, българинът е вярващ човек. Радвам се и благодаря на всички българи, за разбирането и за тази възможност, да посрещна един от символите на вярата за съвременния свят - Негово Светейшество Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март. Вярвах, че той ще приеме поканата да посети България, вярвам, че страната ни ще остави в него спомен за добри хора, толерантни и миролюбиви“, заяви министър-председателят Борисов.

В отговор главата на Римокатолическата църква заяви: "Благодаря на Вас, благодаря Ви, че ме поканихте. Да наистина аз се моля за мир, всички ние се молим за мир, защото войната е нещо много, много грозно и лошо“.

"Благодаря на папата, че си удържа на думата и дойде в България. Това е една реклама за България и за целите Западни Балкани. Цял свят сега гледа България. Папата ме поздрави за работата, която свършихме за Западните Балкани. Каза, че мостовете и пътищата, които строим са пътища към мира. За това говорихме. Това е реклама за целия регион. Молитвите и посланията на папата се следят от милиарди", заяви Борисов след приключването на срещата с папата.

 

"Папата идва с цялото си правителство. Те ми издадоха, че като си записва нещо, зависи къде си слага бележката. Като го поканих миналата година, видях, че си пише нещо, но не разбрах какво. Факт е, че това посещение е една безплатна реклама за България. Ние седим стабилно на фона на всички конфликти в региона. Харесвам много папата. В разговорите с него научавам много нови неща. И сега ми каза: Нали знаеш каква е разликата между терористите и протокола? С терористите можеш да преговаряш, с протокола не. Доволен съм от срещата", завърши Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

 

Коментари

 1. 2019.05.05 | 10:28

  700 год. роби, а сега един първо-сигнален, тъп седесарски примат, пробутан на власт от синята мафия, ни резили пред света, кажете ми защо, с какво сме виновни, пред кого?

  1. 2019.05.05 | 20:38

   Той е чист комунист , никакув седесар не е и никога не е бил...

  2. 2019.05.05 | 11:27

   СДС е БСП

 2. 2019.05.05 | 18:42

  Църковната мафия прави реклама на политическата мафия. После ще е обратно.

 3. 2019.05.05 | 16:07

  ,,Ей, няма те милост към Тиквата бе, шибате го кой как го хване."

  Ами то Тиквата и от това извади дивиденти по ,,Панорама"...!
  Вика-дал съм пълна свобода на словото-псуват ме безпроблемно всеки ден...:)!

 4. 2019.05.05 | 15:38

  Папата обвърза предизвикателствата пред България от спада на раждаемостта в съчетание с миграцията, довели до обезлюдяването на много градове и села с мигрантския поток. Той призова българите да не затварят очите, сърцето и ръката си, към тези, "които чукат на портите ни"........... Ето тук се крие ключа за бараката!!! Мажете си задниците с вазелин, че маймуните пристигат.

 5. 2019.05.05 | 14:20

  А по главата гали ли те?

 6. 2019.05.05 | 13:51

  в чужбина вместо запушва отходната канализация у нас, свършена беше разходка за сметка на бедния българин, вследствие на която не беше поканен на Балканската среща.

 7. 2019.05.05 | 13:51

  Безплатна реклама - само далаверата ли ни влече?

 8. 2019.05.05 | 13:39

  Аз да съм на негово място, веднага си заминавам.

 9. 2019.05.05 | 10:19

  Абе тиквуняк банкянски,как ще му подариш икона??? Ти не знаеш ли,че католиците не почитат икони??? То от де да знаеш верно като си тъп селтак,ами тея в екипа ти не можаха ли да ти кажат или си ги подбирал да са по-прости и тъпи от теб???

  1. 2019.05.05 | 13:37

   Ей, няма те милост към Тиквата бе, шибате го кой как го хване.

  2. 2019.05.05 | 13:23

   "Гспод Бог направи човека по свой образ и подобие!"

   И банкянският еднокнижник събра екипа си, "СЪЩО", ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ!

 10. 2019.05.05 | 13:18

  ЕДИН МИЛИОН ЛЕВА ,ОТ БЮДЖЕТА НА НАЙ БЕДНАТА и ОГРАБЕНА ТЕРИТОРИЯ -БЪЛГАРИЯ.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет