Зам. - кметът по транспорта: Не мога да коментирам цената за паркиране в София

  • 06 март 2012 17:51

  • 897
  • 2
Зам. - кметът по транспорта: Не мога да коментирам цената за паркиране в София
©

"С промени в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община се подготвят двойни цените за паркиране в София.

Каква ще бъде цената не бих могъл да коментирам, защото това още се дебатира", каза в предаването "Нещо повече"  по БНР столичният заместник-кмет по транспорта Любомир Христов.

"Предложението, което правим по отношение на живущите в центъра, е да бъдат обособени 20 подзони, в рамките, на които те могат да паркират при преференциални условия. Това, което предлагаме като промени в организацията на паркирането, се предвижда да влезе в началото на месец септември, когато втората линия на метрото ще влезе в експлоатация.

Алтернативите са факт и ние работим по тях. Освен мерките, които са свързани с редуциране на автомобилите в центъра се инвестират милиони в градския транспорт, за да може хората да го използват.

Кръстовището в "Младост" ще бъде готово в края на месец април.

Проектирането на кръстовището при Телевизионната кула е приключило, строителството предстои.

Третият обект - бул."Гешов" и "Георги Софийски" ще започне да се строи тази пролет, както и кръстовището на бул "България", строителството на което ще започне в края на тази година", каза зам. - кметът по транспорта в София.

По отношение на дупките по улиците на столицата Христов уточни, че вече трета седмица се работи по големите булеварди. С трайното затопляне фирмите, които поддържат, имат готовност. Осигурени са около 26 млн. лева за поддръжка в София.

Последвайте канала на

Десислава Станева
897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Случаен гражданин

2012.03.07 | 16:06

2
Ще обсъждате вдигането на таксите, но не при затворени врати! Нямам да плащам по-високи такси. Не съм наясно защо. Един път не сте казали до този момент за какво са изразходени парите от миналогодишната печалба от синята зона в размер на 150 млн. лева - ПЕЧАЛБА! Хич не сте познали! да вдигате таксите, че на всичкото отгоре и пътен данък си плащаме - а дупките по улиците са като кратери!!!!!!!!!!!! Освен това НЕ се поддържат софийските улици. Общината има повече наети служители със зелени жилетки от паркинги и гаражи из сините зони, отколкото чистачи по улиците!!!!!!!!!!! Всички хора имат право да ползват обществените паркоместа безплатно!
Наталия

2012.03.06 | 20:59

1
ВАКАНЦИОНЕН КЛУБ "КОСТЕЛ HOLIDAY'S" Този нов комплекс се състои от две вили които могат да бъдат наемани едновременно и индивидуално. Обзавеждането е по най-висок стандарт и предлага всичко необходимо за вашето удобство. Отличните условия за настаняване ги превръща в желано място за вашата ваканция... За повече информация посетете сайта ни: WWW.VILIKOSTEL.COM

Добави коментар

Водещи новини