Инспектори затвориха три обекта в Търговище

  • 06 март 2012 14:32

  • 832
  • 0
Инспектори затвориха три обекта в Търговище
©

Три обекта са затворени след направени проверки от инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните в Търговище.

Общо 115 са проверените магазини и заведения за общественото хранене в региона през миналата седмица. Инспектирани са също три склада за търговия на едро и шест производствени предприятия. Издадени са две предписания за несъответствие по сградов фонд и оборудване, както и три акта. Единият акт е за неизпълнено предписание, а другите два - за непредставени заверени здравни книжки, уточниха от Областната дирекция по безопасност на храните в Търговище.

Няма затворени обекти от търговската мрежа и заведения за обществено хранене в Разградско, съобщи директорът на службата д-р Илиян Драмалиев, предаде БНР. До края на месеца ще бъдат инспектирани 35 кухни в детски градини и училищни столове. Ще се проверява хигиената, съхранението на хранителните продукти и срока им на годност. Продължават и проверките на хранителните добавки по аптеките и специализираните магазини. Следи се за подвеждаща информация по етикетите, каза още д-р Драмалиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
832 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини