Усложнен е трафикът към Турция на ГКПП "Капъкуле"

  • 26 април 2019 13:23

  • 743
  • 0
Усложнен е трафикът към Турция на ГКПП "Капъкуле"
© Gettyimages

По информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от ГК Одрин, на 26 април по обяд ситуацията с трафика на ГКПП "Капъкуле" към входа за Турция се усложнява поради срив на компютърната информационна система на турските митници. Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като са напълно блокирани на вход към Турция, както турският, така и българският пункт. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

При проведените срещи със служители на ГК-Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че предприемат необходимите мерки за отстраняване на срива. Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, с цел да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни. Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки автомобили и 3 трасета за автобуси. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира.

Последвайте канала на

Владимир Василев
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини