Сертификация на 38-мия контингент за участие в мисията на НАТО в Афганистан

  • 25 април 2019 12:37

  • 339
  • 1
Сертификация на 38-мия контингент за участие в мисията на НАТО в Афганистан
© Министерство на отбраната

Сертификация на 38-мия контингент от Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан “Решителна подкрепа” се проведе в периода 23 - 25 април на територията на учебен център „Добрич” и военно формирование 52740 – Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. 

На сертификационното учение бяха разиграни различни ситуации, които военнослужещите от ротата тренираха през времето на своята подготовка. Съвместно с националния елемент подготовката се проведе в района на военно формирование 52740 Хасково и на територията на учебен център „Добрич” в периода февруари – април 2019 г.

На полигона бeше изграденa част от база, включваща тактико-оперативен център и контролно-пропускателен пункт.

Проведени бяха занятия по тактико-специална подготовка, изпълняваха се задачи по охрана на контролно -пропускателен пункт, патрулиране, заемане на система от наблюдателни постове при охрана на база, ескортиране, патрулиране, действия за отразяване на атака, реакции при ракетна атака, оказване първа помощ на пострадал и др.

Председател на комисията, която сертифицира готовността на контингента, беше полковник Георги Иванов от Съвместното командване на силите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
339 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЕДНО ВРЕМЕ

2019.04.25 | 12:42

1

БЪЛГАРИТЕ СА СЕ СРАЖАВАЛИ ЗА РОДИНАТА . СЕГА УМИРАТ ЗА ЕВРЕЙСКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО СВЕТА и ЗА ПАРИ. СРАМ и ПОЗОР.

Добави коментар

Водещи новини