БДЖ осигурява над 19 000 допълнителни места във влаковете за Великден и Гергьовден

24 април 2019 13:36

БДЖ осигурява над 19 000 допълнителни места във влаковете за Великден и Гергьовден
© Булфото (архив)
249 1

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 19 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Увеличаването на капацитета от седящи места във влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на почивните дни по повод Великден, Денят на труда (1-ви май) и Денят на Храбростта (Гергьовден) поради засиления интерес към пътуване през този период.

От 25 април до 6 май включително с увеличени състави ще пътуват някои влакове по следните маршрути:
- София-Варна-София;
- София-Бургас-София;
- София-Пловдив-София;
- София-Свиленград-София;
- София-Стара Загора-София;
- София-Горна Оряховица-София;
- София-Лом-София;
- София-Видин-София;
- София-Благоевград-София;
- София-Кюстендил-София;
- София-Петрич-София;
- Варна-Пловдив-Варна;
- Септември-Добринище-Септември

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10% до 30% намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през почивните дни от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200.

Радина Лазарова
249 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Спасов

2019.04.25 | 06:03

1

БДЖ осигури 20 000 000 евро на Валентин Моллов като закупи няколко вагона за скрап като за нови. Валентин Моллов фалира собствената си банка през 90те и ощети хиляди българи с повече от милиард долара. Вместо да заживее в панелка като провален бизнесмен той се премести в разкошен палат на брега на Женевското езеро. Нито едно правителство не е потърсило отговорност от него до този момент.

Добави коментар

Водещи новини