Тест за дрога на всеки водач, причинил катастрофа

  • 06 март 2012 06:37

  • 886
  • 2
Тест за дрога на всеки водач, причинил катастрофа
©

Освен за алкохол тест за дрога ще се прави на всеки водач, който причини тежка катастрофа на пътя. Мерките станаха ясни след дискусия в парламента.

МВР шефът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа съобщи, че до другата седмица промените, предложени от родители на загинали в катастрофи деца, ще бъдат внесени в Народното събрание, пише "Стандарт".

Докато в парламента течеше дискусия какви трябва да са наказанията за шофьорите убийци, две хлапета пострадаха в Бургас.

Междувременно стана ясно, че херметически контейнер ще пази кръвните проби на шофьорите, съобщи "Стандарт". Промяната ще стане факт, след като всички ведомства дадат своите становища за промяната на Наредба 30, която определя вземането и даването на кръвните проби при катастрофи за водачите.

В листовките пък също ще има записани част от последствията от тежки катастрофи с усложняващи вината обстоятелства. Инициативата за промяната беше дадена от майките на загинали на пешеходни пътеки деца. В графата за тежки наказания освен пешеходната пътека ще бъдат записани още тротоарите и спирките. Междувременно друга промяна в Наредба 30 ще бъде за медицинските лица, които имат право да взимат кръв. Сега е записано, че доктор може да прави тази манипулация, а когато това стане с помощта на сестра, то наредбата може да бъде атакувана в съда, алармираха още родители.

Последвайте канала на

Весела Найденова
886 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
agabaga

2012.03.06 | 16:51

2
Е, това е чиста проба популизъм.

2012.03.06 | 16:51

1
Къде са законите за жертвите на полицейско насилие? Само някакви популистки простотии. И някой да каже на Ал Бънди да спре да говори и да се снима, защото изглежда тъпо, а не вярвам да има чак толкова тъпи хора.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини