Деца пресъздават лазарски обичаи в Добрич за Цветница

За Цветница деца ще пресъздадат лазарски обичаи в Добрич, съобщават от общината за програмата на празника. В етнографската къща-музей клуб "Златна ябълка" ще покаже възстановка на обреди "Тропай буенчо, Лазаре".

Певци и танцьори от читалищата "Български искрици" и "Пробуда" ще пренесат духа на празника с пролетни игри под наслова "Пъстър Лазар, шарена Цветница".

На откритата сцена на площад "Свобода" на 20 април ще излязат ансамбъл "Сборенка", клубът за народни танци "Жетвари" от Добрич и гайдарски оркестър при читалище "Дръстър" в Силистра. Празнични ритми ще звучат и на кастинга "Добруджа търси таланти", на който читалище "Добрич" кани деца и възрастни, допълват от общината.

На Цветница в Огледалната зала "Нели Божкова" детският хор "Маестро Захари Медникаров", заедно със свои приятели, ще увлече публиката в музикалната класика. В художествената галерия отваря врати работилница за картички и сувенири, които ще бъдат продадени на благотворителен базар в двора на храма "Свети Георги" като средствата ще бъдат предоставени за лечението на болно момче.
 

Коментари

  1. 2019.04.16 | 09:16

    Хем лазарски хем за Цветница??? Защо не го пресъздадат на Лазаровден.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет