С благословии и песни за Лазаровден в Тервел ще бъдат открити Пролетните празници на културата

С благословии, ритуали и песни за Лазаровден в Тервел ще бъдат открити Пролетните празници на културата, съобщават от кметската управа. В 14-ото издание на общинския преглед на лазарските групи на 18 април ще се надпреварват самодейци от детските градини, читалищата и училищата в общината.

Кулминацията в празничния афиш ще бъде Денят на Тервел - 6 май, когато в храма "Свети Великомъченик Георги Победоносец" ще бъде отслужена литургия и ще бъде раздаден курбан за здраве. В същия ден общинският празник на фолклора ще събере певци, танцьори и инструменталисти, но ще има и нова проява - самодейците ще представят ястия от традиционната кухня, свързана с отбелязването на пролетните празници, посочват от общината. На откритата сцена на градския площад фолклорният ансамбъл "Варна" ще представи пред публиката празнична програма.

В афиша на културните събития са записани и спектакълът на добричкия драматичен театър "Йордан Йовков" "Преспанските камбани", концерт на хора при храма "Свети Великомъченик Георги Победоносец", новата програма на детския фолклорен танцов ансамбъл "Калинка Вълчева" и редица други. Сред атракциите ще бъде ретро ревю в Историческия музей на абитуриентски и булчински облекла от миналия век, които ще бъдат предоставени от граждани на Тервел.

Коментари

  1. 2019.03.31 | 12:08

    Ще присъства ли на културното мероприятие и Цвък Молитвата?
    Вече от няколк дни е безработен,та може да открие празника с една "молитвена закуска".А и гр.Тервел ще бъде на първа страница на новините.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет