Купуват машини за 400 бона, които чистят дъвки от плочките

  • 05 март 2012 14:16

  • 768
  • 0
Купуват машини за 400 бона, които чистят дъвки от плочките
©

Четири мултифункционални машини за почистене на дъвки, петна от кафе и други боклуци на обща стойност 400 000 лв. ще закупи общинско предприятие "Чистота" в Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев, пише Труд.

Той се оплака, че цялата Главна улица е осеяна с дъвки, а в градът няма обществена сграда, която да не е оцапана с графити. "Почистването на 2 кв. метра от стената на Централна поща със специална пясъкоструйка глътна 2 туби по 45 кг пясък. Изчислете колко пари са нужни, за да изчистим всички графити в града?! Липсва граждански контрол. А който обича Пловдив, трябва да има гражданска съвест", коментира градоначалникът.

През уикенда вандали са счупили 2 от стъклата и надраскали други пет на ремонтирания с норвежки пари Римски стадион на пъпа на Пловдив. "С цел опазване на общинското имущество още от тази седмица в централната градска част денонощно ще дежурят по 4 патрулни двойки, а не само по една, както досега", съобщи кметът Иван Тотев.

"Паяците" за репатриране на неправилно паркирани автомобили по пловдивските улици от вчера вече работят с удължено работно време, съобщи зам.-кметът Александър Държиков. Вместо от 9 до 17 часа шестте "паяка" на консорциума "Паркинги и гаражи" ще работят от 8 до 19 часа, а през летния период и до 20 часа, като ще има и дежурни в събота, неделя и по време на всички официални празници.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
768 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини