Имало е призив мигранти да преминат през България?

  • 08 април 2019 10:16

  • 752
  • 2
Имало е призив мигранти да преминат през България?
© Кадър: Нова телевизия

Имало е призив поток на мигранти да премине през България. Това съобщи в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков. 

,,Имаше такова изказване, което няма как да го коментирам. Не е на български гражданин. В един призив, в който се споменава името на България. Там се коментира Северна Македония, и евентуално, ако не се получи през България. Става дума за кюрдски гражданин'', обясни комисар Кичиков. 

Той потвърди, че е имало организация за пътуване на голяма група от хора по определен маршрут чрез SMS-и, но пред това такава е направена в социалната мрежа "Фейсбук".

,,SMS-ите са последващ акт на самата организация. Това е процес, който тече от известно време, може би месец-два. Ние имахме готовност и трябваше да вземем мерки, ако искаме да бъдем адекватни, защото не знаехме накъде може би могло тръгне този поток от хора'', коментира началникът на "Гранична полиция".

По думите му има проблем, но той не е на българска територия.

,,Към настоящия момент смятам, че проблемът не е на територията на България или по българските граници. Наистина има голяма маса от хора, които са струпани в Гърция и Турция. Тези хора са организирани и когато са организирани тръгва един поток. Ние бяхме длъжни да вземем мерки, за да гарантираме сигурността на нашите граници'', обясни още Светлан Кичиков.

Последвайте канала на

Владимир Василев
752 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jennifer P.

2019.04.08 | 10:57

2

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук..............>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

службите знаят ВСИЧКО

2019.04.08 | 10:32

1

НО ,НЕ ЗНАЯТ ЧЕ НИ УНИЩОЖАВА КРАДЛИВА ШАЙКА- АНТИБЪЛГАРИ от 30 години.

Добави коментар

Водещи новини