Има ли напрежение преди визитата на папа Франциск?

  • 07 април 2019 09:38

  • 1048
  • 4
Има ли напрежение преди визитата на папа Франциск?
© Кадър: Нова телевизия

В предварителните разговори, които бяха на изключително високо ниво лично с Негово светейшество Българския патриарх Неофит и с ангажираните с тази визита митрополити, отношенията бяха изключително приятелски и добри с голям респект. Това обясни в студиото на "Събуди се" по Нова телевизия преподавателят в Софийския университет доц. дякон Иван Иванов във връзка с предстоящото посещение на папа Франциск у нас.

Според него становището на православната църква не трябва да стресира обществото, тък като в крайна сметка църквата изразява своята позиция открито и тя има право да направи това.

,,Виждате, че църквата дава своите благословения (позволения). Може би те са малко по-дисциплинарни, отнасящи се до българския клир, т.е. кой може да бъде в контакт с папата и къде'', поясни той.

Дякон Иван Иванов е категоричен, че отношенията между БПЦ и Католическата църква са достатъчно балансирани и в рамките на съответния дипломатически диалог.

,,Голяма част от православните църкви отделят изключително голямо внимание на своята функция в поместното, локалното  значение. Локалните проблеми, каквито и да са те, се разрешават от самите църкви. А папата е изключително обединителна личност. Той има права да може да призове всички религиозни общности по света'', коментира дякон Иванов.

Той е категоричен, че папите имат своята мисия, а Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март чупи всички стереотипи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1048 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.04.07 | 13:00

4

Мехмет Али Агджа е жив и е във форма

2019.04.07 | 10:38

3

Ауууу,мвижте му изражението на тоя....Да се чуди човек кое е почерно,дрехата или душата му и дали е слуга на дявола или самия дявол!!! И това смръщено и изкривено създание твърди,че ще ме свърже с Бог?!? Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахахахаххаахаххахахахахаххахахахаххахахахахаххааахаххахахахахахах....!!! А в добрите намерения на папата мога да повярвам само когато се извини за злините причинени на човечеството от католическата църква през вековете и когато публично обяви имената на всеки един педофил служил в католическата църква някъде по света и когато незабавно отстрани всички все още действащи свещеници-педофили и ги предаде на правосъдието!!!

.

2019.04.07 | 10:13

2

Този дякон трябва да бъде изхвърлен от БПЦ!

папата е САТАНИСТ

2019.04.07 | 09:57

1

и целува ръцете на ГЛОБАЛИСТИТЕ-ЦИОНИСТИ.

Добави коментар

Водещи новини