Борисов: Корнелия Нинова и ДПС баламосват тютюнопроизводителите

  • 03 март 2012 11:52

  • 2151
  • 3
Борисов: Корнелия Нинова и ДПС баламосват тютюнопроизводителите
©

"Министрите да обяснят на място на тютюнопроизводителите, че 73-те милиона лева премии, които получават, им се дават от правителството като социална помощ, въпреки че няма икономическа обосновка и че се дават само и само, за да оцелеят, защото нямат друг поминък."

Това е поръчал премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата на Министерски съвет.

Коментарът е направен при обсъждане на точката за отнемане на безсрочното разрешение за промишлена обработка на тютюн на „Исперих БТ” АД, гр. Исперих, тъй като това дружество има задължения към тютюнопроизводителите, които многократно поставят въпроса.

„Тези ли бяха, с които направихме срещата в Разград и поехме ангажимент да им вземем лиценза, тъй като това са частни спорове и ние не можем да им кажем „Платете на този или на онзи” – попитал премиерът, а министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на е обяснил: „Ние всъщност проведохме няколко разговора с ръководството на „Исперих БТ”, вследствие на което задължението от 4 438 000, спадна на 1 700 000 , но въпреки това задължението от 1 700 000 остава. Затова предприемаме в момента това действие. Отнемаме разрешението. Дано те намерят начин да върнат на хората средствата, а ако не, да си ги търсят по съдебен път”.

„Тютюнопроизводителят копае, сади, бере, суши, дава го на този фонд и когато да си вземе парите, те не му дават парите. Тютюнопроизводителите идват при мен и казват: Накарай го да ни плати или ни дай пари. Нито едното можем да направим законно, нито другото можем да го направим законно. Затова им взимаме лиценза. Това съм им обещал на хората там” – казва премиерът.

С Решение на Консултативния съвет по тютюна разпределихме премиите и до края на месец март тютюнопроизводителите ще получат 73 милиона премии, съгласно това решение, казал Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

„Искам да отивате там на място, да ги давате и да обяснявате на хората, защото ходят Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в или кой ли не от ДПС и им обясняват, че те „натиснали”, видите ли, правителството и те им издействали пари. Разбирате ли? Когато отивате, им казвате: трета година по ред, въпреки че няма икономическа обосновка, тези пари ги даваме само заради поминъка на тези хора, защото трудно се интегрират и не могат по друг начин да оцелеят. Затова 73 милиона даваме повече като социална помощ, така е по-точно да се каже. Но отидете и им го обяснявайте на хората и ги убеждавайте, търсете експерти да се опитват да отглеждат и други култури”, казал премиерът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2151 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.04.06 | 19:35

3
davash gi zashtoto bulgartabak e tvoi
Иван Ладжов

2012.04.06 | 12:34

1
Браво така трябва да се работи това са българи да им се помогне. и да се знае от кой е помоща е много важно.
8

2012.04.06 | 19:35

2
Ti si go natikay v g..a taya pmo6t.GERBERIST MAZEN!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини