Опълчение ще брани Илко

  • 03 март 2012 06:57

  • 6993
  • 34
Опълчение ще брани Илко
©

"Опълченците" на Добрич ще бранят студента Илко Радев от затвора.

Във Фейсбук вече има група, която настоява, че момчето не е убиец, а е жертва. Колегите на майка му Анета от ОУ "Отец Паисий" в Добрич пък са се събрали и решили бонусите, които получават към заплатите си от фонд "Социално-битово и културно обслужване" (СБКО) за първото тримесечие, да дадат на Радеви, за да могат да наемат добър адвокат на момчето си, сподели директорът ма училището Божан Пейчев, пише "Стандарт".


Вчера 19-годишният Илко бе освободен под гаранция за 1000 лв. Говорителката на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова съобщи, че след анализ на всички доказателства обвинението на студента е изменено.

Илко е подведен под отговорност за убийството на Марио Данчев, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Заради това държавното обвинение е решило да не иска постоянно задържане за Радев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6993 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
бум

2012.03.13 | 18:14

34
този илко е много нагъл . гледах репортажа като го пускат под гаранция след като влезе в колата при мама и тати видях как нагло намигна през стъклото на репортерите но не само на тях а по този начин показа наглоста си пред всички хора. нека бъде съден за убийство и да си излежи затвора.
999

2012.03.08 | 05:47

21
Щом са имали проблеми братята с другото момче,отдавна е трябвало да пусне някой от тях оплакване,че поради някакви причини не могат да живеят заедно и най-малкото щяха да направят размяна на Илко примерно с някой друг студент и готово.Аз така смених доста съквартиранти,като за някои от тях дори нямахме думата.Така ,че домакинката много добре си знае стоката и е можело да се реагира.И много ясно,че е неизбежна отбрана,само трябва дасе прецени дали има превишаване на нейните предели.А това за гърба може да се тълкува по много начини!Все пак е станало във схватка,докато се борят,защото забележете и другите не знаят и не са видели как е станало.И да не забравяме,че са били 3 към 1

2012.03.13 | 18:13

33
И от кое става толкова ясно, че убийството е резултат от неизбежна отбрана? Става ясно само от едно - Илко е един на мама и тати и не бива да ходи в затвора. Е това е причината той да бъде така защитаван, а близнаците да бъдат описвани като изроди, лумпени, алкохолици и прочее. Това е логиката за мен, но тя няма нищо общо със самите събития. Да, може да се оневини Илко, обаче, ако той самият си е агресивен и склонен да убива, това няма да му помогне да се промени. В България се вярва, че младежите са чисти и невинни души, едва ли не младенци, обаче убийствата от последните години, показаха, че това не е така. Младите хора вече не са това, което бяха.

2012.03.06 | 12:48

14
Абе ти кви ги приказваш. Там в тия пансиони са хвърлени като кучета. Всяка година се приказва само 1 и също " колко свободни места има " никои не казва нека да се назначи 1 екип от професионални психиатри и да са на разположение , да са готови да поговорят със нуждаещите се. Все пак идват хора от цялата страна и живеят в 1 стая и е добре да се съобразяват със нуждите на съквартирантите си. Много е трудно да започнеш нов живот със непознати лица особено в тия трудни времена. Да не говорим за ученето и образованието защото най често се получава, така че някои ученолюбиви деца се падат в 1 стая със някой коийто е отишъл там само за да подобри рекорди по пиене и пушене на цигари и разни наркотици, все пак Студенски град гъмжи от наркотици.

2012.03.08 | 05:46

20
След като дами и господа,няма как да се докаже кой как е реагирал,и какво е станало на момента,се гледат доказателства и факти !!! Думите на участниците не се взимат за 100% истина.А фактите и резултата е,че един човешки живот е отнет, и не виждам как може да защитавате убиец пуснат на свобода??? Ей такива са всички подрастващи,както и тия които ги възпитават. Пикльото видял че ще яде бой,и грабнал нож???Значи заради неуписуемия страх и ужас от един бой,той маминия синковец убива!!! Запитайте се кой заслужава да умре с нож в гърба ? Чие деяние заслужава такава присъда? Ами нали затова нямаме смъртна присъда бе уважаеми.И не по малко лошо е че много хора се застъпват за такова мамино синче убиец.Това показва докаде е паднал Българския морал и самосъзнание!!!

2012.03.13 | 18:12

32
Кой си ти е пръдлйо да приказваш така ? Много ясно че ще вземе някакво оръжие за да се защити , сигурен съм че ако ти скочат на бой 3 ма младежи в 2 h сутринта и ти ще напълниш гащите !!! Лошо е че не всички мислят като тебе , щото тогава нямаше да е измислено оръжието ,а всеки щеше да вие гръб и да остава да го бият . Как може така да мислите : " да се остави да пояде малко юмруци " , ами нали и другия път като се напият пак така ще се отнесат с него. ПОМИСЛЕТЕ !!!!

2012.03.08 | 05:45

19
Аз си задавам въпроса, този Илко, щом е бил толкова ученолюбив и амбициран да прави кариера, както го описаха неговите съграждани, защо по дяволите в момента в който е отворил вратата не ги е избутал и да избяга. Аз го гледах по БНТ, той не малък, видя ми се висок над 185см и здрав младеж, гледах и снимки на близнаците и не ми приличат на великани. Щом му е трябвало да взима нож. Дори да отнесе няколко тупаници какво ще му стане, за ония пишат, че са били с 1.8 промила. То толкова пиян човек за да те удари трябва да те уцели първо. Никого не оправдавам, обаче сега резултата е, един убит и един с провалено бъдеще. И ако пияните не могат да мислят, поне трезвените нали уж могат.
...

2012.03.05 | 01:57

13
Никoй не заслужава такава смърт. Но само дотук съм съгласна с теб. И защо трябва да "яде бой" като няма вина, това не е въпрос на страх, а на самозащита. След като няма смъртна присъда, кои са тези тримата, почерпените, които ще решават Илко дали да бъде бит, евентуално убит, или пощаден. Защото не едно и две мелета завършват така. Стоян Балтов в края на 2008 година си отиде, защото няколко пияници му отнеха правото на живот. Сега щяхме да четем как момче е пребито до смърт от пияните си съквартиранти.. Най-добре е никoй да не е пострадал, ама се е случило - със сигурност обаче не умишлено и при самоотбрана.
19 до 35

2012.03.13 | 18:10

31
Има хора,които не могат да живеят заедно!Това трябва да го следи управата на общежитията.Навсякъде си знаят проблемните студенти,кои са и не трябва да допускат да жвеят заедно!Също така,трябва да има камери в коридорите ,които да записват случващото се.
AJ4A

2012.03.13 | 18:10

30
Извинявам се, но става въпрос не за животни от фермата, а за студенти, които след време ще претендират да са елита на тази нация!!!! как така бъдещия елит няма да има търпимост към себеподобния?!?!?!? Това да не е 5-звезден хотел?!?!?! Като не му харесва съквартиранта, като не иска да има съквартиранти, да излезе на свободен наем!!!! Какви са тези глупости, че на всеки вход трябва да има едва ли не по пет бодигарда, че във всеки коридор трябва да има камери и т.н.????? Пиянските изцепки не стават по коридорите, а в стаите!!! Ако тръгнат да слагат камери и по стаите всички ще скочат, че им се нарушава неприкосновеността на личния им живот, че ги карат да живеят като в Биг Брадър и т.н. Няма угодия в тази държава, а всъщност нещата са много, много прости - да се забрани консумацията и държането на алкохол в стаите, да се забрани влизането на видимо пияни или дрогирани хора в сградите, да се забрани влизането на външни хора без пропуск в сградите и всеки, който е влязъл без пропуск да бъде третиран като нарушител, даже да бъде арестуван, всеки, който бъде хванат пиян в сградата или да притежава алкохол или наркотици незабавно да бъде изхвърлян от общежитието, че и от ВУЗ-а!!!! Само че кой да го направи това - безхаберният министър или старата номенклатура, която управлява ВУЗ-овете????? Охраната е поверена на "подходящи" фирми, които назначават пенсионирани военни и полицаи, за да заработят някой и друг лев към пенсията, а не за да осъществяват качествена охрана!!!! И накрая всички са доволни - студентите, че си праявт каквото си искат, когато си искат; външните лица, че влизат необезпокоявани от никой; бившите военни и милиционери, че заработват "лесни" пари към пенсиите си; фирмите, "охраняващи" общежитията, че за приходите, които получават, правят минимални разходи за охрана, без да има кой да им държи сметка за качеството на услугите им ............ търговците на цигари, алкохол, че дори и наркотици, че имат добри пазари в студентския град; собствениците на чалготеки, зискотеки и т.н., че Студентски град вместо град на бъдещия елит на нацията се е превърнал в най-голямата "дупка" на града, ноооооооооооо май най-доволни са родните управници - затова, че ......... и от тези студенти няма да излязат личности, няма да стане елит и няма да има кой да "мъти водата им" в бъдеще!!!! Тотална разруха, пълна катастрофа, срам и позор за всички, но най-вече за България!!!!

2012.03.13 | 18:08

29
Александър Иванов - За всички идиоти, които не знаят какво е станало, а коментират глупостите на репортерите. Господи, дари невежите българи с мозък! Помислете малко - "самозащита" Как при самозащита ще наръгаш някой в гърба? Това самозащита ли е, прост народе? Брата на покойния Марио също има рана в гърба си от убиеца Илко. Влади, който е бил там има тежки синини по лицето си, а Илко? Забравяте и факта, че той лъже, за да се измъкне и защото така му е казано от адвокатите! И да, точно защото е бил единствения трезво мислещ човек е можел да го избегне! Глупави сте и глупави ще си останете, драги читатели. "О, неразумни юроде, защо ли се срамя да се нарека българин?"

2012.03.13 | 18:07

28
"О, неразумни юроде, защо ли се срамя да се нарека българин?" и това е писано за хората които са забравили историята и се държат като овце срещу тираните!Доста хора сме наясно какво се е правело с пияниците,крадците по времето което Паисий иска да ни припомни.Да цитираш този велик наш родолюбец в защита на 3 деградиращи пияници е меко казано обиждащо за всички Българи!
не се ли умори

2012.03.13 | 18:07

27
като гледам за тебе трябва да се молим да ти дойде малко акъл в чалгаджийската ти главица!Но кво да ти се обяснява сигурно ако някой дойде да те изнасилва в стаята ти ще направиш всичко възможно да не га нараниш и накрая ще го почерпиш с бисквитки да не вземе да се оплаче ,че не си държала достатъчно мило! Неговори глупости ,моля те!
Иво

2012.03.04 | 17:10

11
Нападат го трима човека и почват да го млатят, момчето хваща нож и наръгва единия, точка по въпроса. За мен е самоотбрана, жалко за другото момче но да е залягал над уроците, а не над бутилките.
Хммммм

2012.03.08 | 05:53

26
Абсолютно съм на твоето мнение, но снощи като го видях по новите ми направи впечетление, че много нагло се държеше. Според мене трябваше да се спре да разкаже какво е било да обясни, а не да вика на оставетеме то е ясно, че няма да го оставят това ми се видя странно......Да видим какво ще каже разледването, но и на мене ми мирише на неизбежна самоотбрана.

2012.03.08 | 05:51

25
УБИЕЦА СИ Е УБИЕЦ. И САМО НЕНОРМАЛЕН МОЖЕ ДА ГО ЗАЩИТАВА И ОПРАВДАВА. И НЕ МИ ИЗЛИЗАЙТЕ С НОМЕРА, ЧЕ ТОЙ НЕ Е МОЖЕЛ НИЩО ДРУГО ДА НАПРАВИ, МОЖЕЛ Е. НАЙ-МАЛКОТО Е МОЖЕЛ ДА НЕ УБИЕ МАРИО В ГЪРБА. УДАРЪТ Е БИЛ ДОСТА СИЛЕН, ЗА ДА ПРОНИЖЕ СЪРЦЕТО НА ЖЕРТВАТА ПРЕЗ ГЪРБА.

2012.03.04 | 12:24

8
Не сте прави за намушкването в гърба погледаите малко борба по телевизията и ще видите че основно ръцете на борещите се са на гърба на противника на не на гърдите му. Когато двама души са в хватка няма как ръцете ти да са отпред те са отзад на гърба на противника и ако имаш нож е нормлно да го наръгаш там. Относно че трябвало много силен удар да се промуши сърцето отзад съветвам г-на който го е писам да вземе един учебник по анатомия и да се ограмоти малко !!!!!!!! Истината е една ако не са били пияни е нямало да се случи нищо Всеки само да си прави изводите кой е виновен !!!!!!!!
didka

2012.03.04 | 09:25

4
da, s tavava zloba, koi se za6titava? Tova 6te mu leji na savestta, koi kakvoto da kazva, koito i da go sadi, koito i da go za6tatava. Az kato maika ne znam kak nqkoi den sina mi 6te ide da jivee po ob6tejitiq, sled kato znam tam kakvi raboti stavat.

2012.03.08 | 05:51

24
Версията, че Марио е бил убит от брат си е най-гнусната измислена от защитниците на убиеца. Тя се тиражира от самото начало на събитията. Съчинена е очевидно от човек, който иска да прехвърли вината от убиеца върху невинен човек.
.....dobre 6erlok

2012.03.03 | 12:45

2
v sumatohata neznae6 kvo e stanalo,netvurdq 4e e taka nesum bil tam no kato pomisli6 malko logi4no tova e vuzmojno,su6to taka sa bili i piqni...

2012.03.08 | 05:51

23
Сега поне ще се види във ФБ кой защитава убийците в България.

2012.03.08 | 05:50

22
Не разбрах защо не е възможно Илко да е намушкал Марио в гърба умишлено? Защото Илко така твърди, така ли? Аз не съм от Добрич, не познавам Илко, така че не съм пристрастен за разлика от неговите защитници. Значи ритат тримата вратата, той ги пуска, те го нападат, дотук добре, те са виновни. Той размахва ножа да се защити, защитава се. И после изведнъж един убит в гърба от Илко! Как става това? Ами Марио просто се е обърнал с гръб, то по друг начин не може да стане. А щом се е обърнал с гръб, значи вече не е нападал и Илко не е имало причина да се защитава от него. Ясно е, че Илко, майка му, приятелите му и прочее не искат той да ходи в затвора, за да не му се провали живота, кариерата и прочее, какъвто е бил амбициозен и ученолюбив. Но това не е причина за всички останали, които не го познаваме да му вярваме и да го защитаваме. Този Илко може да е всякакъв човек, кой го знае. Защо трябва да го оправдаваме?

Добави коментар

Водещи новини