Полицаи готвят протести заради неспазени обещания

  • 18 март 2019 10:05

  • 1396
  • 2
Полицаи готвят протести заради неспазени обещания
© Булфото/архив

В тъмната и опасната част на денонощието полицаите са онези, които следят за реда по улиците. В същото време служителите на реда получават едва по 25 стотинки на час за нощен труд.

Напрежението в сектора се повиши, когато ръководството на министерството даде празно обещание парите да бъдат удвоени. За да се случи това са необходими 5 милиона лева, а такива няма.

Това кара служителите на МВР да се готвят за нов протест през месец май. Той е обвързан с още едно условие. Полицаите водят преговори с министерството за промени в няколко закона и ако текствоете, на които държат не бъдат приети, ще се стигне до демонстрации.

,,Тези промени са свързани с нормативната база, уреждаща социалния диалог в Министерството на вътрешните работи, с връзването на заплатата със социално измерим променлив критерий като средната и минималната работна заплата", коментира зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

По думите му за една нощна смяна от 12 часа, в която 10 часа са нощен труд, един полицай взима около 2 лева, а за 24-часово дежурство - 2, 40 лева.

Планираният протест на полицаите през месец май съвпада с идването на папа Франциск у нас.

,,Залагаме на това, че за около месец бихме могли да се споразумеем с министерството и да не се стига до тази крайна мярка. Не търсим сензацията, нямаме намерение да блокираме посещението на папата, нямаме намерение да предприемаме действия срещу държавата'', катеогоричен бе Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1396 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ha ha ha ha

2019.03.26 | 15:10

2

А за всички надбавки дето си земат от хората...
За всички Вас не казвам че не земате големи заплати ма до по миналата година докато не купиха новите патрулки с униформа по 2 3 часа на кафе...
Нека ви вдигнат заплатите че да видим какво ще ви е оправданието да сте такива боклуци към нормалните работливи хора...

Слави Стоянов

2019.03.18 | 10:56

1

Вода носи, вода гази, жаден ходи. Що е то? Беден Българин. Към бълагарите спадат и полицаите. С общи усилия ще си докараме 800 милярда лева

Добави коментар

Водещи новини