Фандъкова: Не се обмисля отмяна на нощния транспорт

  • 14 март 2019 12:45

  • 196
  • 0
Фандъкова: Не се обмисля отмяна на нощния транспорт
© Булфото (архив)

"Не се обмисля отмяна на нощния транспорт", каза пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

„Моята позиция е, че нощният транспорт е решение, което взехме на база необходимостите и развитието на града. А вече по какъв начин ще го гарантираме, това може да се коментира. Предстои да се види дали ще се предлага на външен оператор, дали дружествата ще се справят с налични шофьори да обезпечат тези линии“, обясни Фандъкова.

Тя уточни, че линиите от нощния транспорт са били въведени експериментално. „Така че анализите дали са най-правилните линии, дали е най-правилен начинът ще продължи да се коментира“, обясни кметът на София и подчерта, че не се обмисля отмяна на нощния транспорт. „Казвам само, че трябва да се анализира изпълнението – дали в този вид и кой да го изпълнява“, обясни тя.

Фандъкова коментира предстоящото прекратяване на концесиите на някои от линиите в София. „Това е всъщност един от проблемите. Моето усилие през всичките тези години да можем да предоставяме услугата „обществен транспорт“ с възможностите на общинските дружества. Дали това ще е възможно в бъдеще – предстои да видим. И то ще е на база на привличането на шофьори“, обясни тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
196 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини