Тържествено ще бъде отбелязан празникът на Плевенския гарнизон

  • 14 март 2019 12:29

  • 235
  • 0
Тържествено ще бъде отбелязан празникът на Плевенския гарнизон
© община Плевен

В Плевен утре ще бъдат отбелязан празникът на Плевенския гарнизон с тържествени ритуали и концерт. Това съобщи Багрян Спасов - говорител на армейската част.

Празници на войскови части се честват на дати, свързани с битки за освобождението и независимостта на България, за отдаване почит на героите, уточни той. На 16 март 1913 г. Четвърти пехотен плевенски полк е отбелязал славна победа в боевете при Акалан в Балканската война и затова датата е избрана за празник на Плевенския гарнизон, допълни Спасов.

По повод празника командването на Единния център за начална подготовка организира тържествени ритуали утре - 15 март. В 11.00 ч. ще бъдат поднесени венци на паметната плоча на 9-та пехотна Плевенска дивизия в градската градина. След това ще бъде отслужен молебен за здравето и благополучието на българската войска и Плевенския гарнизон на пл. "Възраждане". В тържествения строй ще бъдат почетни роти от военни формирования 22160, 38220 и 42800 от Плевен, ВВУБ "Георги Бенковски" - Долна Митрополия, факултет "Авиационен" при НВУ, дружество "Традиция" и представителният духов оркестър на Сухопътните войски.

Проявите ще завършат с 30-минутен концерт във Военния клуб на Представителния състав на Въоръжените сили.
За празничните събития са поканени министърът на обраната Красимир Каракачанов, представители на държавните и местни власти, институции и организации, командири на военни формирования, гражданите, добави Багрян Спасов.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини