Плевен депозира проектно предложение за доставка на електрически автобуси за близо 18 млн.лв.

  • 26 август 2019 18:00

  • 486
  • 0
Плевен депозира проектно предложение за доставка на електрически автобуси за близо 18 млн.лв.
©

Община Плевен депозира днес проектно предложение за над 17,937 млн.лв./с ДДС/ за развитие на екологосъобразния обществен електротранспорт, съобщиха от общината.

Проектът за електрически автобуси и зарядни станции за тях ще бъде реализиран в партньорство с общинското предприятие "Тролейбусен транспорт" с цел подобряване качеството на атмосферния въздух в 100-хилядния град. Идеята е проектът да бъде финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.".

В рамките на процедурата ще бъдат закупени и доставени 14 нови електрически транспортни средства и зарядни станции към тях, което ще доведе до намаляване на вредните емисии във въздуха, намаляване на шума и вибрациите и значително спестяване на енергия.

С част от средствата се предвижда проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи за изграждане на места за зарядни станции в двете тролейбусни депа, интегриране на електробусите към съществуващата интелигентна транспортна система.

За изпълнението на проекта са предвидени 40 месеца. Намерението е с новите електрически автобуси да бъдат обхванати линии в Индустриалната зона, за които няма кандидат-превозвачи в обявените търгове, и да бъдат подобрени връзките между отделните квартали.
С изпълнението на този проект Плевен ще затвърди позицията си на първи областен град у нас с изцяло екологично чист масов градски обществен транспорт с нулеви вредни емисии, посочват от общината.

Последвайте канала на

Novini.bg
486 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини