Цветанов взе участие във възпоменателна церемония в Централната софийска синагога

  • 10 март 2019 19:28

  • 526
  • 6
Цветанов взе участие във възпоменателна церемония в Централната софийска синагога
© Фейсбук/Цветан Цветанов

Заместник-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа участва в тържествената възпоменателна церемония в Централната софийска синагога по повод 76-годишнината от уникалния акт на спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Това оповести Цветанов в профила си във "Фейсбук". В компанията на Цветанов беше и заместник-външният ни министър Георг Георгиев.

,,За мен бе огромна чест тази вечер да присъствам на тържествената възпоменателна церемония в Централната софийска синагога по повод 76-годишнината от уникалния акт на спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Тогава България отказва да се подчини на хитлерова Германия и да експулсира 50 000 български евреи към лагерите на смъртта'', написа той.

,,На събитието тази вечер присъстваха официални лица от България и Държавата Израел, както и представители на ръководствата на световни еврейски организации. В Централната софийска синагога бе и президентът на Световния еврейски конгрес Н. Пр. Роналд С. Лаудер. В рамките на събитието бе подписан Меморандум за сътрудничество и партньорство „Заедно за България. Заедно за Европа" срещу езика на омразата. Организацията на евреите в България "Шалом" по традиция връчи своите годишни награди "Златен Шофар" на заместник-министъра на външните работи и национален координатор за борбата с антисемитизма Георг Георгиев, който е и председател на Младежи ГЕРБ, на посланика на Държавата Израел в България Н. Пр. Ирит Лилиан и на посланика САЩ в България Н. Пр. Ерик Рубин. В края на възпоменателната церемония всички присъстващи се насладихме на магическото изпълнение на световноизвестния цигулар маестро Марио Хосен'' съобщи още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
526 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.03.11 | 06:24

6

ЦЕЦКО ПРЕДАТЕЛЯ СРЕД СВОИ.

Анатема,Предателю имотен!

2019.03.10 | 23:50

5

Много му отива на Безродника тази паница върху ръбестата му кратуна.Така е срастнала,все едно,че се е родил с нея.

Анатема,Предателю имотен!

2019.03.10 | 23:42

4

Много му отива на Безродника тази паница върху ръбестата му кратуна.Така е срастнала,все едно,че се е родил с нея.

Знак

2019.03.10 | 21:37

3

Който веднъж постави кипа е все едно минал на другия бряг. Хунвейбинчето не е успяло да си я нагласи, но на Цвъкун му стои все едно с нея е раждан.

2019.03.10 | 20:52

2

Цвъкито и той с тюбетейка на кратуна отгоре!

вече 30 години

2019.03.10 | 20:12

1

СЕ ВОДИ ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД-ГЕНОЦИД. ВСЕКИ ДЕН УБИЙСТВА ,КРАЖБИ и ПРЕСТЪПЛЕНИЯ от КРАДЛИВАТА ШАЙКА и НИКАКВА СЪДЕБНА СПРАВЕДЛИВОСТ .ЮДОМАСОНСКАТА ЦИОНИСКА МАФИЯ и КРАДЛИВАТА ШАЙКА УНИЩОЖАВАТ НАРОДА ,ЗАРАДИ ТЕРИТОРИЯТА.

Добави коментар

Водещи новини