Главното мюфтийство: Опрощаването на дълговете е превенция срещу навлизането на радикален ислям

  • 08 март 2019 07:50

  • 954
  • 4
Главното мюфтийство: Опрощаването на дълговете е превенция срещу навлизането на радикален ислям
© Кадър - БТВ

В промените на Закона за вероизповеданията ще се гледа кой ще бъде бенефициент на средствата, които ще отпуска държава. Бившият агент на Държавна сигурност Недим Генджев потрива ръце и се надява, че и той ще получи средства. Той настоява, че представлява мюсюлманите, но всички знаят, че това не е вярно. Точно поради тази причина са предложение промените в закона.

Това каза в сутрешния блок на БТВ Джелал Фаик, главен секретар на Главното мюфтийство, който коментира задълженията на мюфтийството и обвиненията на БСП, че Закона за вероизповеданията е сделка между ГЕРБ и ДПС. "Главното мюфтийство дължи на държавата 8 млн. лева. БСП са сериозна партия, последните дни не ходят на работа, но могат да се поинтересуват в НАП колко дължи мюфтийството. Не мога да коментирам дали има сделка между ГЕРБ и ДПС, но ми прави впечатление нещо друго. Вчера при вас беше Таско Ерменков от БСП и наговори неистини. Той все пак е колега с Неджим Генджев от Държавна сигурност и явно защитава неговите интереси. БСП като цяло явно стоят на страната и защитават интересите на Недим Генджев. Има политическа воля в момента от ГЕРБ и ДПС да се опростят заемите на Главното мюфтийство и ние приветстваме това. Живеем в трудни времена. Главно мюфтийство е единствената превенция срещу навлизането на радикални елементи в България. Няма и българи, които да участват в подразделенията на Ислямска държава. Всичко това се дължи на работата на Главното мюфтийство. Това е и целта на опростяването на тези задължения - мюфтийството да може да работи мормално и да пази етническия мир", категоричен беше Фаик.

"Дианета подкрепя Главното мюфтийство с около 2 млн. лева през последните 5 години. Тези пари се използват за висшите училища. Не е опасно Дианета да ни подкрепя, защото ние изповядваме едни и същи ценности. Оказа се, че Главното мюфтийство получава най-малко дарения от чужбина. Има държавни органи - обърнете се към тях и ги попитайте кое вероизповедание получава най-много средства от чужбина", каза още главният секретар на мюфтийството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
954 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2019.06.20 | 14:29

4

Който иска, ислям и джамии да ходи в Турция. Нали си имате държава. Аз ако бях родена в Америка и съм българка, никога няма да съм американка. Това че сте родени тук не ви прави българи. Просто сте , част от населението. Целта ви е да проповядват исляма, да ама не. Когато християните и Исус са били преследвани вие коранаджиите , сте се кланяли и на някакви крави и бизони. Ватикана ви промиват мозъците , за да има послушание и хората да се подчиняват на тия дяволи там. Но простака си е простак. Слага бомбата на кръста и умира. А бе Будали дето слушате тия проповеди на такива , защо се самоубиват, защо вие им се подчиняват, питайте ти ги защо те не сложат бомбата на кръста си, ами пращат вас и децата ви. 8 000 000 мл През крив макарони ще ги видите. Всеки който се чувства гражданин на България си плаща данъците. Доган терориста да ви ги даде. Той е виновен за изселването на българските турци. Оставихте се в ръцете на един циганин, той даже и турчин не е. Кой ви беше апостола тогава дето ви караше да правите уж пикник по поля и гори и да се надигат срещу България. Ко тези милиони ги опростяване. Всички ние спираме да ви плащаме бързите кредити.

2019.03.08 | 08:25

3

Пеевски и Доган да платят тези 8 милиона лв нали са богати парите нали отиват в държавата за всеки гражданин

ЯЯ

2019.03.08 | 08:22

2

На какво основание ? Залъгват ни с глупости . Брокерите ДПС само да зърнат пара и не й прощават . И аз имам дългове и трябва да ми ги опростят , иначе ще се радикализирам и ще се натряскам .

Иван

2019.03.08 | 08:06

1

Мюсюлмански убийци.Помним Батак,Стара Загора и гара Буново.Смърт за вас и вашите помощници от всички партий

Добави коментар

Водещи новини