Йордан Цонев: Мисля, че ще постигнем консенсус относно промените в Закона за вероизповеданията (видео)

  • 16 ноември 2018 11:15

  • 627
  • 2
Йордан Цонев: Мисля, че ще постигнем консенсус относно промените в Закона за вероизповеданията (видео)
© Булфото (архив)

В поправките в Закона за вероизповеданията между първо и второ четене направихме всички възможни отстъпки. Става въпрос и за финансирането, и за чуждите вероизповедания, и по отношение на дарителите, за да остане анонимността на даренията. Въпросът е да започне да работи моделът.

Това обяви в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. „Проведохме многочасови работни срещи с участие на представителите на всички вероизповедания и в рамките им сближихме позициите. И вчера имаше изработен един вариант, в който сме приели почти всички предложения на основните вероизповедания. Предстои днес да уточним редакционно още няколко текстове, след което ще помолим тези, които участват в работната група, да дадат писменото си съгласие. После ще помолим и председателите на парламентарните групи да ги подпишат. Свършихме голям обем от работа. В тази връзка работихме в един добър тон и мисля, че ще постигнем консенсус“, разкри той и посочи, че до 18.00 ч. днес поправките трябва да се внесат в Народното събрание, защото тогава изтича срокът.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
627 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ходжата да си иде

2018.11.16 | 13:40

2

В майчината,/пердон/в мюсюлманската си родина и няма да има проблеми с грешноверската си вяра.България е Православна и не се нуждае от ваще религии примитивни.

2018.11.16 | 11:41

1

А бе мента, стига сте се занимавали с глупости, а вземете да оправите дереджето на електората си

Добави коментар

Водещи новини