Млад мъж се притече на пострадал в катастрофа

  • 07 март 2019 14:04

  • 979
  • 0
Млад мъж се притече на пострадал в катастрофа
© pixabay

21-годишният Теодор Тодоров от гълъбовското село Мъдрец помогнал на човек, пострадал в катастрофа. Пътният инцидент станал на метри от родната къща на младия мъж в селото.

Теодор разказва пред Дарик, че малко след 14:30 часа чул силен удар, веднага излязъл навън и видял, че в уличния стълб се забила кола. Въпреки че стълбът паднал и се получила ел. дъга, младият мъж веднага се притекъл на помощ на водача. Извадил го на безопасно разстояние от катастрофата и позвънил на тел.112. Първо пристигнал патрулен автомобил от РУ в Гълъбово, а малко по-късно и линейката. Шофьорът бил ранен, със счупен крак, но жив, благодарение на смелата реакция на Теодор.

Самият той признава, че не е имал време да се замисли за собствения си живот. „Единственото нещо, за което се притесних е да не избухне някакъв взрив, не знаех колата дали не е с газова уредба. Просто отидох с ясната мисъл да спася човека. Всичко мина благополучно. Сега, ако и шофьорът се оправи, всичко ще е просто идеално”.

Оказва се, че катастрофиралият мъж е с алкохол близо 1,45 промила и вероятно това е била причината да се забие с колата си в стълба. В момента бил в болница. Хората от Мъдрец, близките на пострадалия и полицаите от РУ в Гълъбово благодарили на Теодор за бързата му и смела реакция при спасяването на човек в беда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
979 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини