Проверяват как работят на АМ "Хемус"

  • 26 февруари 2019 12:39

  • 603
  • 1
Проверяват как работят на АМ "Хемус"
© МРРБ (архив)

Инспекцията по труда в Ловеч и тази година ще продължи да извършва засилени проверки при изграждането на участъка от автомагистрала "Хемус", съобщи директорът на институцията Митко Митев.

По думите му заради кратките срокове там се струпват голямо количество хора и техника. Много често има и взривни работи.

Обект на проверките ще са и сградите, които ще се санират в Ловеч, както и мащабни промишлени сгради в Троян.

През миналата година инспекторите са установили 740 нарушения на строителни обекти, като малко над половината са свързани с трудовата безопасност, а останалите със заплащането на труда.
Проверките са били насочени основно към обекти за изграждане и ремонт на пътна инфраструктура и саниране на жилищни сгради.

За установени нарушения са съставени 38 акта, включително и на работници.

"Периодично се правеха проверки по няколко пъти на един строителен обект, тъй като работата е динамична и предписанията, които даваме за отстраняване на нарушенията са с кратък срок, с цел по-бързо отстраняване.", поясни Митев.

Той добави, че характерните нередности на обекти за саниране са необезопасяването на строителните скелета, липса на парапети и стълби за придвижване, безопасността на временните електрически съоръжения и преносимите електрически инструменти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хаха

2019.02.26 | 13:47

1

740 нарушения - 38 акта???

Добави коментар

Водещи новини