Мая Манолова: Ще атакувам всяка следваща промяна в Изборния кодекс

  • 22 февруари 2019 17:57

  • 1740
  • 13
Мая Манолова: Ще атакувам всяка следваща промяна в Изборния кодекс
© Кадър: БТВ

Факт е, че партийните централи не гледат с добро око на това гражданите да им объркат сметките и да им пренаредят листите. През 2014 г., когато бе приет настоящият Изборен кодекс, за мен като негов автор бе изключително трудно да се преборя с парламентарните групи и да ги убедя, че трябва да има нисък праг на избиране. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV националният омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

,,В крайна сметка ГЕРБ, БСП и ДПС бяха убедени и го гласуваха. Тогава за първи път преференциалният вот бе съчетан с интегрална бюлетина и сега просто не мога да приема това отстъпление за преференциите, защото е факт, че с всеки следващи избори все повече и повече хора избират да гласуват преференциално. Така че да се правят опити да се отнеме това право на гражданите е едно недалновидно решение. В тази връзка всяка следваща промяна в Изборния кодекс ще бъде атакувана от мен, защото след 2014 г. все се отнемат някакви права в ущърб на гражданите. Преференцията дава възможност на гражданите да участват в изборния процес в крайна сметка'', допълни омбудсманът.

Извън темата с изборните правила Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на обясни, че е подготвила нов законопроект, който цели ограничаване на свръхправомощията на банките у нас.

,,В момента законодателството ни е в полза на банките, кредиторите, монополните дружества, мобилните оператори, които използват облекчени процедури, за да прибират дълговете от потребителите. Тези разпоредби, които действат сега, не са честни, тъй като нарушават основни принципи на европейското законодателство'', коментира тя и добави, че ако разпоредбите не бъдат преразгледани и промени, България я грози наказателна процедура от ЕК.

,,Партньор на Европейската комисия е българското правителство, така че би следвало да се прояви активност, за да се изпълнят указанията на Комисията. Ако ли не, следват имуществени санкции, които ще ги плащаме всички ние, българските граждани'', предупреди омбудсманът.

Манолова обяви, че още в понеделник ще предостави проект за промени, който да защити гражданите, и отправи молба към политическите партии да не превръщат и този дебат в предизборно шоу и политическа разправия.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1740 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
ДО МАЯ МАНОЛОВА

2019.02.25 | 07:51

13

ДО КЪДЕ СЕ СТИГНА С ТОПЛОФИКАЦИЯ. ОТ ЕВРОПА КАЗАХА, ЧЕ Е НЕДОПУСТИМО ПЛАЩАНЕТО НА НЕПОИСКАНА УДЛУГА. НЕ ТРЯБВА ЛИ ГРАЖДАНИТЕ ДА ПОДАВАТ ЗАЯВЛЕНИЕ, ЧЕ ЖЕЛАЯТ ТОПЛОФИКАЦИЯ. ДО КОГА ЩЕ СЕ ПОЛЗВА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПО НАЧИНА ОТ СОЦА. ВСЕКИ ГРАЖДАНИН ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВОТО ЛИЧНО ДА ПОИСКА ПОЛЗВАНАТА ОТ НЕГО УСЛУГА, А НЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ЖИВУЩИТЕ В БЛОКА. НЯКЪДЕ ПРОЧЕТОХ, ЧЕ ТОПЛОФИКАЦИЯ Е ИЗПЛАТИЛА 700 000 ЛВ. НА М. МАНОЛОВА. ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ М. МАНОЛОВА ДЕЙСТВА ОТ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС, КАКТО ПИАРА ВЪВ ВЛАКА С МИЛИОНЕР (когото представи за беден гражданин)? М. МАНОЛОВА ДА ОТГОВОРИ НА ГРАЖДАНИТЕ КАКВА ДОГОВОРКА ПОСТИГНА С ТОПЛОФИКАЦИЯ, КОЯТО ДА Е В ИНТЕРЕС НА ГРАЖДАНИТЕ? ЗАЩО СЕ ЗАМРАЗИ ТОЗИ СЛУЧАЙ? КОЙ Е ИМАЛ ПРАВОТО ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА ДА ОСПОРИ ТРЪБИТЕ, МИНАВАЩИ ПРЕЗ АПАРТАМЕНТА МУ? ИЛИ ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ? МОЛЯ, ДА СЕ СПРЕ С ПИАРИТЕ, ПОПУЛИЗМА, КОИТО СТАНАХА ПРОЗРАЧНИ. ОМБУДСМАНЪТ ДА ЗАПОЗНАВА РЕДОВНО ГРАЖДАНИТЕ НЕ ЗА ДЕЙСТВИЯТА, А ЗА РЕАЛНО ПОСТИГНАТИ УСПЕХИ В ТЕХЕН ИНТЕРЕС. КОГАТО СЕ ЯВЯВА ПО МЕДИИТЕ МОЛЯ, ДА ГОВОРИ ПО-БАВНО, ЗА ДА РАЗБИРАТ ЗРИТЕЛИТЕ, А НЕ КАТО КЪРТЕЧНИЦА И ... "КОЙТО Е ЧУЛ, ЧУЛ, КОЙТО РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ". ПОЛУЧАВА СЕ МНОГО ГОВОРЕНЕ ЗА ЗАБЛУДА И НИЩО СМИСЛЕННО. ГРАЖДАНИТЕ ВИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ ДА РАБОТИТЕ. ДО КОГА ЩЕ СЕ ПРЕВРЪЩА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В СГРАДА ЗА СКАНДАЛИ. СТИГА С ЛИЧНИТЕ ПРЕТЕНЦИИ И ИЗИСКВАНИЯТА НА НИНОВА. ТЯ СЕ ПОДИГРАВА НЕ САМО С ИНСТИТУЦИИТЕ, НО И С БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. ЩОМ НЕ ИМ СЕ РАБОТИ СЪС СКАНДАЛИ И ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, ДА ПОДАВАТ ОСТАВКА ОТ БКП/БСП И ДА НАПУСНАТ НС И ДА НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС. НИНОВА, ВРЕМЕ Е ДА ОТИДЕ ДА ПОРАБОТИТЕ И В ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ ТАКА, КАКТО РАБОТЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. ВСЕКИ ВАШ СКАНДАЛ Е ВЪВ ВАШ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС И УЩРЪБ, КАКТО ЗА ГРАЖДАНИТЕ, ТАКА И ЗА РБ. ИЛИ СИ ПРАВИТЕ СМЕТКА КОЙ НА КОЕ ТОПЛО МЕСТЕНЦЕ ДА СЕ НАМЪРДА. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КАК ОРЕШАРСКИ СЕ ИЗНЕСЕ С АВТОБУСИТЕ!

2019.02.22 | 19:44

6

Не ругайте жената бе! Това й е задачата: да нарушава избирателния закон, да саботира изборите, да всява недоверие в избирателната система и да създава хаос в държавата и с подкрепата на псевдо "държавния глава" да организира свалянето на законно избраното правителство, за да докара турците и комунистите на власт. Те изгладняха и искат пак да пият народна кръв!

Жх

2019.02.23 | 00:03

12

Пич само не ми дранкай 35 години 3 банкрута айде лека ти

2019.02.22 | 19:48

7

Вярно е. Историята с Костин брод, която се оказа пълна лъжа, оргонизирана от нея и съучастникът й Бареков, с коята повлияха на изборите е напълно в нейния стил, а с Бареков са си лика-прилика морално. Нямам достатъчно лоши думи в речника си, за да ги характеризирам.

Зх

2019.02.23 | 00:02

11

Само ако може да се огледа те с Ангел!

Наблюдател

2019.02.22 | 21:26

10

Чета настървените и "високо-интелектуални" коментари(за стандарта на герб) по долу и се убеждавам, че Манолова говори истина!

2019.02.22 | 21:12

9

Майче, отивай в Кържальи! При избирателити!

Страшилището

2019.02.22 | 20:40

8

На Ст.Общ.

сакюз ми!

2019.02.22 | 18:51

5

всички знаем, че не ти дреме за никого, другарко, освен за крадливите ти товариши...пребори топлофикация и ще ти повярваме, че може и да ставаш за нещо....

Мария

2019.02.22 | 18:43

4

Търсите мъж за сериозна връзка. Напиши ми тук - xxxsingle.xyz/angkiss
Момиче, на 27 години.

Бай Хой

2019.02.22 | 18:19

2

А,суджук, ти ли си бе, да та еВа в простата тиква, да та еВа!

2019.02.22 | 18:34

3

Не беее, червен педераст, аз съм незнайният ти баща, турският тираджия от Анадолия, който все е.беше майката ти старата магистрална курва!

Избирател

2019.02.22 | 18:06

1

Ти си абсолютно Никоя, за да изготвяш законопреокти! Ти си само Мая Костинбродската к.урва на братя Галеви и миризливата, нагла кюстендилска слива!

Добави коментар

Водещи новини