Плугчиева: Обществото е чувствително към бонусите по време на криза

  • 01 март 2012 08:14

  • 684
  • 0
Плугчиева: Обществото е чувствително към бонусите по време на криза
©

„Да се замеряме с бонуси не е най-продуктивното и така не можем да работим ефективно и добре“, каза пред БТВ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, депутат от ГЕРБ. Той припомни, че вчера премиерът ясно е казал, че  бонусите трябва да се върнат до петък. "Демонстрира се политическа воля", каза той.

"Тези бонуси не са изненада, за тях се е знаело от всички", каза от своя страна Меглена Плугчиева, депутат от БСП. По думите и в предишното правителство е имало увеличение на приходите, на доходите. "Затова са дадени и бонуси. Аз лично насточх да се дадат бонуси на служителите ми за качествено извършена работа", каза тя. "Сега не се увеличават нито заплатите, нито майчинските, нито пенсиите. В същото време премиерът призова хората да затегнят коланите, а те си дават бонуси", възмути се тя.

Попитани дали през 2007 г. бонусите са давани на тъмно и двамата бяха категорични, че тогава всички допълнителни средства са дадени на светло.

На въпрос дали от БСП ще върнат бонусите, взети по време на управлението на тройната коалиция, Плугчиева отговори, че Бойко Борисов се е обърнал към собствения си екип да върнат бонусите, а не към тях

"Виждатели каква е тезата на БСП – по време на криза не е морално да се дават бонуси, а техните са били морални. Това е интересна теза", каза Главчев. Меглена Плугчиева пък му отговори, че "обществото става особено чувствително по време на криза".

"Оценката я дават избирателите и вие я получихте по време на изборите", отвърна й Главчев.

По думите на Плугчиева сега администрацията работи много по-лошо отколкото по време на тройната коалиция. "Нека да има бонуси, но да се знае за какво са дадени", призова тя.

Последвайте канала на

684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини