Зам.-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска от наводнение

  • 21 февруари 2019 11:57

  • 166
  • 0
Зам.-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска от наводнение
© МВР

Заместник-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска от наводнение, съобщиха от пресцентъра на МВР. Съорганизатори на форума са МВР, МВнР, Посолството на Япония в България, домакин е ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В приветствието си към участниците във форума заместник министър Милко Бернер подчерта значението на подобни срещи, при които експерти от различни държави и организации имат възможността да споделят своят опит и утвърдени добри практики при реализиране на политиките за намаляване на риска от бедствия.  По думите му интензитетът на бедствията, включително наводненията, в световен мащаб нараства, нараства и броят на засегнатите хора, както и нанесените материални щети. В този смисъл Бернер акцентира върху необходимостта от засилен диалог между държавите и обединени усилия на държавните структури и организациите от неправителствения сектор.  Заместник министър Бернер припомни, че през тази година ще бъдат отбелязани важни годишнини от началото и развитието на българо-японските отношения. 

На  официалното откриване на семинара присъстваха зам.-министърът на външните работи Емилия Кралева, Н.Пр. посланикът на Япония в България Масато Ватанабе и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов.

В двудневния форум , посветен на управлението на риска от наводнение, участват експерти от различни държавни структури на България, Япония и страните от Западните Балкани. В рамките на събитието ще бъдат споделени опит, знания и добри практики, свързани с управлението на риска от бедствия, с акцент върху наводненията, климатичните промени и тяхното въздействие и др.

Семинарът ще засили сътрудничеството на България с Япония в рамките на японската Инициатива за сътрудничество със Западните Балкани.

Тази година България и Япония ще отбележат три важни годишнини в двустранните отношения: 80 години от установяването на дипломатическите отношения, 60 години от тяхното възстановяване и 110 години от началото на официалните контакти между двете държави.

Последвайте канала на

166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини