Заместник-министър Бернер поздрави победителите в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”

  • 05 декември 2018 14:09

  • 499
  • 0
Заместник-министър Бернер поздрави победителите в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”
© МВР

Заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, директорът на ГД ”Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов и Таня Досева, директор на Националния дворец на децата поздравиха и наградиха победителите в заключителния етап на Международния конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”.

Проявата се провежда с подкрепата на Секретариата на Откритото частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа (EUR-OPA). Организатори са ГДПБЗН, Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Зам.-министър Бернер поздрави децата, участвали в инициативата и изрази възхищението си от умелия почерк на малките творци, уловили драматични моменти при извършването на спасителни дейности чрез изразните средства на художественото изкуство.

Той им пожела никога да не губят своето вдъхновение. Всички наградени деца получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

За първа година в международния раздел на конкурса за детска рисунка участваха ученици от Гърция и Азърбайджан. До сега в проявата със свои творби са се включвали и деца от Сърбия, Пакистан, Малайзия, Филипини, Индонезия, Китай, Иран, Ирак и Индия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини