Ловец отстреля муфлон в Държавно ловно стопанство – Балчик

  • 20 февруари 2019 09:41

  • 1455
  • 1
Ловец отстреля муфлон в Държавно ловно стопанство – Балчик
© Pixabay

Български ловец е отстрелял през почивните дни муфлон с дължина на рогата 95,2 сантиметра и 217,9 точки по системата CIC в Държавно ловно стопанство (ДЛС) – Балчик. Това съобщиха от Североизточно държавно предприятие - Шумен.

Според ловните специалисти в стопанството животното е десетгодишно, много добър екземпляр, с изключително симетрични рога. Все повече българи се интересуват от лов на муфлони. През тази година от ДЛС - Балчик могат да предложат поне още две животни с показатели като на отстреляното в края на миналата седмица. Вече има запитвания и е възможно скоро стопанството да подобри някой от собствените си рекорди. 

През 2015 г. и 2016 г. в териториалното поделение са отстреляни два муфлона, оценени по системата CIC съответно с 226,9 точки и 235 точки. В националната класация за муфлон двете животни са на второ и пето място.

Националният рекорд за този вид е от 1986 г., като животното е отстреляно от Тодор Живков в ДЛС - Воден.

„Смятаме след 2 - 3 години да атакуваме националния рекорд. Въпрос на време е муфлон, отгледан в нашето стопанство да оглави класацията и рекорда на бившия първи да бъде подобрен“, коментира директорът на ДЛС - Балчик инж. Калинка Тодорова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВИНЕТУ

2019.02.20 | 09:51

1

ЖАЛКА РАБОТА ДА УБИВАШ ЗА УДОВОЛСТВИЕ

Добави коментар

Водещи новини