Бивш гл. секретар на МВР: Сигурен съм, че за парите от Венецуела се знае по-отдавна

15 февруари 2019 09:01

Бивш гл. секретар на МВР: Сигурен съм, че за парите от Венецуела се знае по-отдавна
© Кадър: Нова телевизия
8016 6

По въпроса с банковите преводи от Венецуела до българска банка е нормално тези, които са на власт да парират действията на опозицията, която пък от своя страна използва всяка възможност да ги уязви. Професионалистите пък са ограничени от законовите рамки и няма как да разкриват подробна информация по разследването. Все пак мисля, че службите ни не са допуснали някакви сериозни грешки. Това сподели в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

,,Венецуела не е една от тези 36 страни, които са в санкционния списък на ЕС, но фактът, че в една доверителна сметка постъпват толкова много пари би трябвало да сигнализира вътрешната банкова структура за сигурност и т. нар. Комитет за изпиране на пари и противодействие на тероризма. Освен това не съм сигурен, че разбрахме тази информация за парите от Венецуела благодарение на чуждите посланици, поне обществеността. Информацията всъщност беше легализирана на обществото, но съм сигурен, че тя вече е била известна на специалните ни служби доста отдавна'', заяви Георгиев.

По отношение на казуса "Гебрев" бившият главен секретар на МВР посочи, че следите винаги остават.

,,Както се казва, има криминално начало, има и криминален край. Преди време, например, имаше едно убийство, което беше разкрито около 15 години след извършването му. Така че следите винаги остават. Но не слушайте какво ви говорят политиците по този случай, тъй като те говорят това, което им е удобно. Експертите не са в тяхно подчинение, а разследването се води от прокуратурата, която е независима по Конституция. Вярвам, че разследващите екипи ще проверят всички възможни версии, аз не искам обаче да правя догадки, най-малкото защото не разполагам с данни от разследването'', обясни още Георгиев.

Относно заловените с подкуп служители от "Икономическа полиция" към 4-то РПУ Калин Георгиев призна, че познава задържаните.

,,Да, познавам ги. Но искам да ви кажа, че това, което стана, не е ново за "Вътрешна сигурност". Данни за тези неща има още от времето, когато аз бях главен секретар на МВР, но отново е необходимо технологично време, за да бъдат хванати'', посочи той.

,,По мое време Митьо Очите беше в затвора, след това го напусна. Има хора, които не може да се променят. Това са хора с различен начин на мислене, хора, които мислят само с едната половина на мозъка си'', коментира Георгиев очакваното екстрадиране на Димитър Желязков у нас и накрая допълни, че докато той е бил главен секретар на МВР не е разтварял чадъри над никого.

Владимир Василев
8016 6

Свързани новини

Коментари (6)

Добави коментар
112

2019.02.16 | 09:52

136355

БОКЛУК! ОТ КАКТО НАПУСНА МВР БАЯ СИ СЕ УЯЛ!

БЪЛГАРИН!

2019.02.15 | 15:26

136058

И аз съм сигурен, че ЗА МНОГО НЕЩА СЕ ЗНАЕ ДОСТА ОТДАВНА И ДОСТАТЪЧНО МНОГО!
НО!
Не всеки, бил на този пост, има доблестта да заяви:
„Но НЕ СЛУШАЙТЕ КАКВО ВИ ГОВОРЯТ ПОЛИТИЦИТЕ ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ, ТЪЙ КАТО ТЕ ГОВОРЯТ ТОВА, КОЕТО ИМ Е УДОБНО.“

Може би, да не сте и до днес, главен секретар на МВР, се дължи именно на факта, че не сте разтварял чадъри над никого.

Знае се, но само синята мафия си знае,

2019.02.15 | 10:07

135786

а на народа не казва.

2019.02.15 | 09:39

135764

Na liceto C.C. mu e mnogo kofti 100%

2019.02.15 | 09:27

135754

За много неща се знаят ама държавата си затваря очите защото корупцията е на всички нива благодарение на диктатора от Банкя.

опорна то4ка

2019.02.15 | 09:19

135751

Да се внушава : " 1. Калин Георгиев е прост ; 2. Калин е мутра "!! Всеки свестен човек трябва да бъде хуубаво омаскарен тролчета изроди мои !! Балъка не трябва да различава бяло от черно !! Спускайте мъгла !

Добави коментар