Вижте какво ще сервират на децата от градините в Добрич

  • 12 февруари 2019 15:00

  • 682
  • 0
Вижте какво ще сервират на децата от градините в Добрич
© Pixabay

Сезонните менюта в детските заведения ще бъдат променени и обогатени с нови продукти, като пуешко и заешко месо, пъстърва, киноа и амарант. Това съобщи зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева, предаде Радио „Фокус” – Варна.

Д-р Баева посочи, че Общината е на финала на сключване на ново рамково споразумение за доставка на нови хранителни продукти след почти двугодишна сага, свързана с обжалване на обществени поръчки. „В менюто на детските заведения ще бъдат добавени и специални млека, подходящи за деца с алергии към белтъка на кравето мляко", добави зам.-кметът. „Ние в момента готвим без мляко. С новото меню ще можем да готвим не с краве мляко, а с тази специална формула, която е разработена за деца с алергия към белтъка на кравето мляко“, каза д-р Баева. Тя посочи, че с нововъведенията ще има разнообразие. По думите ѝ предстоят и корекции на пролетното меню, не само като продукти, но и като вид ястия. Тя каза още, че досега в детските заведения са предлагани само пилешко и телешко. „Надявам се наистина на качествени хранителни продукти. Аз съм много доволна, че детските градини, когато преминаха на делегиран бюджет, започнаха да си правят обществените поръчки. Но има две градини, които даже са отворили офертите. Постигат изключително добра отстъпка в цената, каквото досега Общината не беше могла да постигне“, каза д-р Баева. Менюто обаче е единно за всички детски заведения.
„570 000 лв. за тази година са предвидени за капиталови разходи за детските заведения. Подобен обемен бюджет по това основание досега Общината не е имала", отбеляза д-р Емилия Баева. Предстоят мащабни ремонти на сградите, в зависимост от нуждите конкретно за всяка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
682 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини