Сериалът „Лъже ли БСП” продължава

  • 12 февруари 2019 12:11

  • 12642
  • 0
Сериалът „Лъже ли БСП” продължава
© бсп

Епизод пореден е вчерашният опит на лидерката на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и нейната говорителка Елена Йончева да заблудят обществеността след срещата им с представители на неправителствената организация „Асоциация на европейските журналисти”/АЕЖ/. От червената партийна централа първи пуснаха съобщение до медиите, че двете страни са се обединили „за“ смяната на състава на ЦИК. Час и половина по-късно в позиция до медиите от АЕЖ отрекоха и уточниха, че са обсъждали само промените в Закона за личните данни!

Така двете социалистки бяха сгащени неудобно и конфузно в ъгъла от своите събеседници. Това обаче ни най-малко не притесни Нинова. Напротив, тя веднага излезе с ново изявление от типа „кой ми с.а в гащите” и се опита да замаже ситуацията, но не й се получи. Както се казва, срамът е голям и си остана.

Ето какво съобщиха от „Позитано”20 след широко разгласената в медиите среща:

 „С представителите от Асоциацията на европейските журналисти-България беше обсъден и въпросът за честността на изборите. От Асоциацията и БСП се обединиха, че смяната на ЦИК трябва да се случи, защото така е регламентирано в закона. Нинова призова за обща и надпартиина позиция по този въпрос“, гласи прессъобщението на БСП. Цитирана е и Нинова, която е казала на европейските журналисти: „Ето, ние даваме пример , че законът стои над партийния ни интерес. Въпреки, че имаме и сега квота в ЦИК, държим да се спазват законите на страната и незабавно да се пристъпи към нов избор“.

Да, ама не е било баш така, опровергаха бързо след това от асоциацията:  „АЕЖ-България не е заемала позиция по отношение на състава на ЦИК. Единствената обсъждана тема по време на срещата с лидера на БСП бяха промените в Закона за личните данни. Бе споменато и желанието на партията за смяна на настоящия състав на ЦИК. Този въпрос обаче не е от компетенциите на Асоциацията на европейските журналисти и нито сега, нито в бъдеще АЕЖ би заела позиция по темата”. Затова от НПО-то категорично настояха в свой апел до медиите да бъде опровергана лъжата на Нинова-Йончева.

Впрочем двете били обещали депутатите им да подкрепят ветото на президента върху Закона за защита на личните данни. Какво ли ще бъде поредното им шикалкавене по въпроса защо преди това гласуваха и подкрепиха същите тези поправки в пленарна зала?! Ще видим.

Остава обаче гадното усещане за неяснота и недоверие към ръководството на над стогодишната партия. Та кой би заложил и би се доверил на човек, който до обяд твърди едно, а следобед друго! Човек остава с убеждението, че такива политици всячески се опитват да се отдалечават от здравомислещите хора или да отдалечват тях от себе си.

В политиката лъжите имат дълга история. А някои очевидно полагат усилия да я удължават още повече.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
12642 0

Свързани новини

Водещи новини