Президентът и столичният кмет отправиха тържествени слова на 10-ия Конгрес на КТ "Подкрепа" (видео)

  • 08 февруари 2019 11:22

  • 375
  • 1
Президентът и столичният кмет отправиха тържествени слова на 10-ия Конгрес на КТ "Подкрепа" (видео)
©

Необходимо е да открием силата на колектива, да отстояваме правата на хората, а това изисква принципни позиции, защото в основата на синдикализма стои диалогът. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на 10-ия Конгрес на КТ "Подкрепа", отбелязващ 30-годишнината от създаването си.

,,Всички значими социални права са отвоювани с борба. Пожелавам ви да останете на висотата на очакванията на българските граждани, да пазите доброто име на конфедерацията и заедно да градим една по-добра България, в която да остават да работят, да учат и да живеят младите хора и техните внуци'', каза още държавният глава.

,,За всички нас "Подкрепа" остава символ на гражданската енергия. Синдикатът бе носител на промяната и този факт изигра важна роля за изграждането и утвърждаването на демокрацията в България'', обърна се към синдикатите и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

,,За мен водещ винаги остава социалният диалог. Искам да благодаря на КТ "Подкрепа", че всяка година заедно обсъждаме предизвикателствата, проектите за бюджет на Столична община. Препоръките им ни помагат да подредим задачите и да насочим средствата си към тези граждани, които имат нужда'', допълни още столичният градоначалник.

,,Европа е изправена на кръстопът, връщането към социалните корени е последният път към нейното спасение. Думичките "социална Европа" за съжаление изчезнаха от лексиката и реалността. Бяха загърбени принципите, които навремето обединиха Европа - хората трябва да живеят добре, за да няма конфликти помежду си. Това за съжаление отдавна вече не е факт'', коментира от своя страна президентът на синдиката Димитър Манолов.

,,Европа за съжаление е в един капан, от който трудно може да излезе. Европа до голяма степен осъзнава какви са проблемите ѝ, но големият проблем е, че решаването на тези проблеми зависи от тези, които са ги създали. Въпросът е в Европа ще се намерят ли силни лидер, които ще я поведат към решаването на нейните проблеми'', добави още той.

Последвайте канала на

Владимир Василев
375 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.08 | 11:36

1

ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ ДА СЕ МАХА

Добави коментар

Водещи новини