Б.Т.Р. ще се включи в информационната кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник"

  • 06 февруари 2019 15:04

  • 259
  • 0
Б.Т.Р. ще се включи в информационната кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник"
© Булфото (архив)

Националната информационна кампания за популяризиране на военната професия "Бъди войник" през тази година започва на 7 февруари в Стара Загора, съобщиха от Министерството на отбраната.

В 15.00 часа във фоайето на Драматичния театър "Гео Милев" ще бъде разкрита Информационната борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. Също от 15.00 часа на централната алея в парка "Пети октомври" ще бъдат представени образци военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и на Службата "Военна полиция".

Жителите и гостите на града ще могат да разгледат бронираните леки автомобили с повишена проходимост "Хамър" и "Мерцедес", полевата земекопна машина, бронираните машини "Пустинна котка". Те ще могат да се запознаят и с възможностите на противотанковия преносим ракетен комплекс "Фагот" и противотанковия гранатомет СПГ-9, да сглобят автомат "Калашников" и пистолет "Макаров", да разгледат оборудването на водолазите от състава на ВМС.

Концертът на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на въоръжените сили ще започне от 18.30 часа в Драматичния театър "Гео Милев". Със свои изпълнения ще участват рокгрупата Б.Т.Р., Орлин Горанов, Маргарита Хранова, формацията "Армейска песен", фолклорното трио "Ладена", танцовата формация "Латино", децата от детската градина "Калина".

Последвайте канала на

Владимир Василев
259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини